A magyarok vezetnek

Augusztus 11.
A Borsky Mikulas mellett található krosszpálya adott otthont a 7. Baja Slovakia futamnak, amelynek első napján csak a bemelegítő, 8 km hosszú prológ szerepelt a listán.


Fotó: Szántó Frigyes

Bár a gépátvételkor még csepergett az eső, de mire elkezdődött a verseny, szerencsére alábbhagyott és kitisztult az idő. A résztvevők dicsérték a pályát, félig homokos volt, félig füves, de nagyon tecnikás és kacskaringós utat kellett bejárniuk, így a gyorshajtás kizárt volt. Szalayék átlagsebessége 56 km/h volt, mellyel megszerezték az első helyet és maguk mögé utasították a mezőny többi tagját. Ám őket is magyarok követik a listán, a Korda-Tóth páros lett a második 9 mp-es hátránnyal, majd a Garamvölgyi-Pocseg kettős került a harmadik helyre.

A magyar bajnoki címet megkaparintó Zapletal-Ourednicek cseh duó eredetileg nem tervezte, hogy részt vesz a szlovák Baján, de a Silk Way Rallyn tegnapelőtt tönkrement a Mitsubishi motorja, így kapva az alkalmon az utolsó pillanatban beneveztek a versenyre. Ők az ötödik helyről várják a holnapi rajtot.

A második nap hosszú lesz, összesen hat szelektívet kell teljesíteniük a csapatoknak, este hétig tart majd a verseny. Két pálya fogja egymást váltani, az egyik 20 km, a másik 51 km hosszú. A rövidebbik a prológ útvonalán halad majd, amit két körben tesznek meg, a hosszabbik még meglepetés.

Szalay Dakar Team