Tovább a Zónában

Szeptember 9.
A hétvégén kerül megrendezésre a 7. Baja Slovakia, amely a nevével ellentétben nem EK futam, viszont része a Zóna kupának. A helyszín a tavalyihoz képest változatlan, a szlovák Borsky Mikulas környékén zajlik majd a futam.

A mezőny összetétele furcsán alakult, mert bár szlovák verseny, szlovák nemzetiségű autó egyáltalán nem nevezett be, többnyire a motorosok mezőnyét erősítik, azonban a quadosok között is csak elvétve található szlovák versenyző. Összesen 44 indulót számlálhatunk, ebből 20 autós, 15 quados, 7 motoros és 2 kamionos egység képviselteti magát. Magyarokkal is találkozhat az, aki kilátogat a szlovák pályákra: 5 autó és 1-1 quados ill. motoros versenyző indul hazánk színeiben.

Szalay Balázs és Bunkoczi László 2008-ban a második helyen végzett a szlovák Baján, most azonban nyerni szeretnének. Bár a magyar bajnoki cím elúszott, a Zóna Kupában nagyon jól áll a páros, jelenleg a második helyen tanyáznak. "Ráhajtunk a Zóna Kupára, ahhoz viszont meg kell nyernünk ezt a versenyt. Az esélyeink megvannak rá, készülünk a viadalra, az autó pedig kiváló műszaki állapotban van." - nyilatkozta Szalay.

A hétvégi futam a pénteki 8 km-es szuperspeciállal kezdődik, majd ezt követi szombaton és vasárnap 6-6 szelektív szakasz teljesítése, melyeket egy 16 km-es és egy 51 km hosszú pályán jelöltek ki. Az előrejelzések szerint kellemes őszi idő várható csapadék nélkül. Ha ez így marad, szuper versenyhétvégének nézünk elébe.

Szalay Dakar Team