Rallysprint holland módra

Szeptember 8.
Több mint 80 nevező, köztük 7 WRC és megannyi hátsókerekes gyűlt össze a Holland Rallysprint Bajnokság fővárosi állomására.


fotó: Rallymedia.nl

A Versenyeredmények eredmények rovat összeállítása közben kaptuk fel a fejünket a Holland Rallysprint Bajnokság soros állomására, a nevezési listát böngészve olyan mezőnybe bukkantunk ami mellett nem mehettünk el szó nélkül. A holland nemzeti bajnok, Erik Wevers azzal a René Kuipers-szel foglalt helyet megszokott 2006 Ford Focusában, aki általában maga vezeti a Wevers Sporttól bérelt Fordot. A másik Kuipers, Dennis maradt a volán mögött, a sprinten egy S14-es Imprezát küldött harcba. Számunkra az egyik nagy meglepetés Mark van Eldik autóválasztása volt, az örök Subarusként számon tartott Mark egy 2006-os Lancer WRC-vel mutatkozott be. Ha valakit nem elégített volna ki a fenti névsor, volt még a mezőnybe S12-es és P2000-es Impreza, 2005-ös Fabia WRC is. Az sem csalódott aki a hátsókerekesekre gerjed, BMW-k, Porschék, 350Z Nissanok, na jó, VFTS nem volt.

A pálya nem volt túlbonyolítva, a szervezők egy olyan ipari park területén jelölték ki a két szakaszt, amelyhez hasonlót itthon is találunk százat, a körverseny jelleg, a visszafordítók na és a versenyzők gondoskodtak arról, hogy nézőknek gazdagon legyen részük látványban.

Ha valakit érdekelne az eredmény is, annak eláruljuk, hogy a futamot a Wevers nyerte, a három szakaszt is megnyerő van Eldik a harmadik gyorson nagyot hibázott és csak 35.-ként ért célba, további részletek a Versenyeredmények rovat holnap jelentkező számában, a lényeg azonban nem az eredmény, hanem kedvenc holland videósunk, Joost Schouten közel hatperces összefoglaló videója, HD minőségben.


Fri