Ausztrál Rally 2. nap: Sordo, Loeb, Hirvonen

Szeptember 5.
Fordult a kocka az Ausztrál Rally szombati napján, Loeb, Sordo és Hirvonen kihasználva rajtpozíciójukat már az első helyért harcolnak, hármójuk közt elképesztően kicsi, 1 tized másodperc a különbség! Latvala és Ogier háborúja tovább dúl, de már csak a negyedik helyért.


1. Dani Sordo

Hiába csak a harmadik helyen érkezett célba szombat este Mikko Hirvonen, szerintünk mégis ő a legesélyesebb bezsebelni vasárnap a futamgyőzelmet. Azt talán már nem kell taglalnunk, hogy a murvás versenyeken kiemelt szerep jut a rajt pozíciónak. Hirvonen ennél jobb helyet álmaiban sem képzelhetne el magának, holnap úgy rajtolhat harmadikként, hogy az első helyezett Dani Srodótól a lehető legkisebb különbséggel, 1 tizedmásodperccel van lemaradva, ami lélektanilag sokkal inkább előny mint hátrány! Mivel legfőbb riválisa Loeb előtte rajtol, a célban nem kell 2 percet izgulnia, ráadásul 3 ponttal vezeti a bajnokságot is.


2. Sebastien Loeb

Hogy mennyire fontos a vasárnapi rajtpozíció, azt jól példázza Loeb esete, aki a nap vége feléhez közeledve 11 másodperces előnyét dobta el magától, csakhogy holnap ne neki kelljen az utat takarítania. A taktika annyira nem működött, mert bár a vezetés ekkor Hirvonen ölébe pottyant a Fordosnak volt még lehetősége lassítani, amit a záró szakaszon tökéletes kivitelezéssel be is mutatott, így Loeb csak csapattársának udvariaskodhatott azzal hogy előreengedte.


3. Mikko Hirvonen

Latvala előtt egy pillanatra megcsillant a remény, hogy ma megtartsa első helyét, a reggeli pályákat ugyanis eső áztatta, így itt gyakorlatilag eltűnt az elsőként rajtolókat sújtó hátrány. A pályák azonban a napsütésben hamar száradtak, Latvala így öt gyorsaságin keresztül tudta magát tartani, a nap második felében már fokozatosan csúszott hátra, Sebastien Ogierrel együtt. A fiatal francia a nap végére összekapta magát, az utolsó két szakaszon kettővel gyarapította szakaszgyőzelmeinek számát. Ogier és Latvala egymáshoz való ragaszkodása ma sem csökkent, a nap végén a stopperóra 2,2 két tized másodperc különbséget mért kettejük közt.

A pontszerzők további névsorában nem történt változás, a három félprivát Fordos, Henning Solberg, Matthew Wilson és Federico Villagra vonatozik a hatodik, hetedik nyolcadik helyeken.

Helyet cserélt az N csoportos világkupában az első két helyezett, a befejező napot a cseh Martin Prokop kezdheti az élről, Richard Mason visszacsúszott a második helyre, a harmadik helyre pedig az Ázsia-Óceánia bajnok Cody Crocker kapaszkodott fel.

Fri