Petter C4-gyel fejezi be az évet

Szeptember 4.
Végett vetett a találgatásoknak a norvég világbajnok, Petter egy Citroen C4 volánjánál teljesíti a spanyol és a brit világbajnoki futamot.

Az ifjabbik Solberg fivér azt már korábban elárulta, hogy idén világbajnoki futamon már biztosan nem láthatjuk Xsara WRC-jével, ha nem tud beújítani egy C4-est akkor a Fordnál próbál megoldást találni. A Xsaráról azután mondott le, hogy egy teszten volt alkalma kipróbálni a C4-est, ami elég mély benyomásokat tett Mr Hollywoodra. Megoldást keresve jutott el a Ford Ralicsapatának főnökéhez, Malcolm Wilsonhoz, aki kész volt autót adni egykori versenyzőjének.

Petter végül kitartott a Citroen mellett, a mai nap honlapján jelentette be, hogy a szezon hátralévő két versenyén egy Citroen C4 WRC-t fog hajtani.

„Amikor teszteltem a C4-et rögötön tudtam, hogy számomra ez a legjobb autó.”- nyilatkozta Petter. „A Citroentől nagyon jó ajánlatot kaptam, hiszek benne hogy ezzel autóval esélyesként szállhatok harcba a dobogós helyekért.”

Petter új autója 2008-as specifikációjú, de zajlanak az egyeztetések hogy megkapja azokat a fejlesztéseket, amik Loeb és Sordó autójában vannak.

Fri