Soha rosszabbat

Szeptember 4.
Sikeresen túl van az első Rally I-es versenyén a Hajdúböszörményi Autó Sport Egyesület Kovács Lajos-Papp László versenyző párosa melynek bemutatkozása nem is lehetett volna sikeresebb.

Kovács Lajos: Idén sajnos még nem tudtunk még rajthoz állni. Egy éve ültünk utoljára versenyautóban tavaly Ózd Rallyn akkor még Rally 2-ben. Ez volt az első Rally I-es versenyem, elsőnek mentem még az autóval, és az első helyen fejeztük be. Soha rosszabbat!:) Dehogy egy kicsit komolyabban is meséljek róla azért ez nem is volt olyan egyszerű. Mivel az autót a verseny előtt másfél héttel tudtuk csak elhozni ezért a tesztelésre igazán nem sok időn volt. Kb. 10 km-t mentem az autóval. Nagy elvárás sem a csapattól, sem pedig magunktól nem volt, inkább tesztelésnek szántuk ezt a versenyt meg az elkövetkezőket is és majd jövőre megpróbálunk harcba szállni.

Sajnos már az első gyorson is fennállt az előző napi prológon történt probléma mivel az autó hátulja nagyon csúszkált a hátsó gumik már az első 2-3 kilométeren elmelegedett és egyszerűen kanyarokban és féktávokon megelőzött az autó hátulja, és sikerült is megforognunk. Ami az időkön meg is látszott, mert nagyon sokat kaptunk mindenkitől, és ez így ment a 2. szervizparkig. Akkor a szerelőinek köszönhetően sikerült a problémát orvosolni, amit ezúton is szeretnék megköszönni a szerviz csapatomnak. Kiderült, hogy egy csatlakozó miatt a hátsó fékek hamarabb fogtak, mint az elsők és ezért hamarabb elmelegedtek hátsó a gumik. A 6. gyorson már eleredt az eső. Mi semmiféle képen nem szerettünk volna kockázatni mivel nem ezért mentünk. A rajt után láttuk, hogy a Fabinyiék beestek. Megálltunk, de szerencsére nem lett bajuk, majd a gyors végén pedig a Bessenyei Zoliék estek ki, és így a 2. helyen álltunk a Hibján Józsiék után 3 perccel. A 7. gyorson Hibjánék beestek, és így a 3 perces hátrányból 5 perces előnyünk lett és így már az 1 helyen álltunk.

Másnap még szerettem volna egy két dolgot kipróbálni az autón, de a csapatvezető tanácsára inkább nem próbálkoztunk vele, ha már így az ölünkbe ugrott az első hely.

Összességében nagyon jó kis verseny volt, bár mi nem igazán tudtunk senkivel meccselni, mivel sem én, sem az autó nem voltunk toppon, de hát a verseny vége a célban van.

Komlóra szeretnénk még gyorsulni, de ebben az évben a fő cél az autó megismerése és addig még két RTE versenyre is elszeretnénk jutni.

Köszönet a szponzorainknak: AGRODEV HELLAS S.A. (www.agrodevhellas.gr.), Sigma-Trading Kft, Credit 2007 Kft, Rob&roy service, Oláh Sándor Autóvillamosság, Tomi Foto

Kovács Lajos-Papp László