Markovics György dobogón a Nyírség Rallyen!

Szeptember 3.
Sikeresen mutatkozott be a H csoportban első zsigulis versenyén Markovics György az Országos Rally bajnokság 6. futamán, a Generali Nyírség Rallyen. Navigátorával, Adorján Szabolccsal az összes gyorsasági szakaszt teljesítve a H csoport 4. és a H/9 géposztály 3. helyét szerezték meg.

A pénteki máriapócsi ralikrossz pályán megrendezett prológon kezdődött a barátkozás - versenykörülmények közt - a hátsókerékhajtás rejtelmeivel. Az itt elért kategória 2. hely bizakodással töltött el mindenkit a jövőt illetően.

Szombaton háromszor három szenzációs gyorsasági szakasz és meglehetősen hosszú etapok vártak a versenyzőkre. Az első kör még mindig a tapasztalatszerzés jegyében telt, bár az Abaújvári szakaszon teljesített kategória 3. idő a tapasztalt zsigulisok között már nagyon jó eredménynek mondható. A 2. körben felhőszakadás okozott meglepetést a párosnak. További két kategória 3. idő bizonyítja, hogy sikeresen vették ezt az akadályt is, pedig a Ladán száraz úton használatos gumik voltak. A szombati nap utolsó körére már sötétben került sor. A gumiválasztás ebben a körben rossznak bizonyult. A versenyautóra vizes gumik kerültek viszont a várt további esőzés helyett időközben felszáradtak a szakaszok. Ezek ellenére a hosszú és fárasztó napot a H csoport 4. és kategória 3. helyén pihenhette ki a páros.

A vasárnapi kétszer kettő új gyorsasági szakaszt már verőfényes napsütésben teljesítette az igencsak megfogyatkozott mezőny. Ezen a napon már rendkívüli eseményektől mentesen, élvezetes autózással egészen a célig sikerült megtartani a szombaton kiharcolt helyezést.

A tréningen szerzett fizikai állóképességet azért a versenyautó sem hagyta elveszni. Önindító és akkumulátor gondoknak „hála” legtöbb esetben csak tolás után indult be a kocsi. Ezt a kis problémát leszámítva a Lada egész hétvégén tökéletesen működött, köszönhetően Bodnár Attila és a Hadik szervízcsapat kemény munkájának.

Markovics György és Adorján Szabolcs egyaránt rendkívül elégedetten tért haza a versenyről. A fő célokat teljesítve, értékes tapasztalatokat szereztek, megismerkedtek a zsigulizás alapjaival. Ezen felül a H/9 géposztály 3. helyéért járó kupával és értékes bajnoki pontokkal is gazdagodtak. A folytatás mindenféleképpen várható, de a módját illetően még sok a nyitott kérdés.

Markovics György - Adorján Szabolcs