Budai Béla közleménye

Szeptember 2.
Nyírség Rali harmadik gyorsasági szakasza után keresett meg minket a Korda Racing képviselője, hogy kölcsön tudnánk-e adni egy kormányművet a Subaru Impreza WRC-jükhöz.

Miután a Korda Racinggel nagyon jó a kapcsolatunk, és már korábban is kölcsönösen segítettünk egymásnak, ezúttal is próbáltunk megoldást találni.

Mi a Nyírség Ralin egy Honda Civic Type-R-rel vettünk részt, ezért Subaru alkatrészt nem vittünk magunkkal. Szervizautónkban is annyi Subarus alkatrészt tartunk, amennyi állandó jelleggel az autóban található. Tartalék kormányművünk nincsen, de mivel a mi autónk nem indult a versenyen, ezért akár abból is ki tudtuk volna szerelni. Ennek egyetlen akadálya volt, hogy a kaposvári műhelyünk 480 km-re van a verseny helyszínétől. Az összes szerelőnk lent volt a versenyen, akik egész héten hajnalig dolgoztak, hogy a Barum Ralin megsérült autónk rajthoz tudjon állni a Nyírség Ralin.

Ezért nem tudtuk azt bevállalni, hogy egy szerelőnk hazautazik, kiszereli a kormányművet és visszahozza a versenyre, amivel egyébként sem ért volna vissza az esti nagy szervizre. Ezt közöltük a Korda Racinggel, akik a dolgot megértették és nem is várták el, hogy hazamenjünk a kért alkatrészért.

Hasonló helyzet fordult elő a Mecsek Ralin is, akkor természetesen azonnal hazamentem Kaposvárra, és elhoztam a kölcsönkért alkatrészt, amit a Korda Racing rendelkezésére bocsátottam.

A Korda Racinggel kialakult jó kapcsolatunkat az eset nem befolyásolja. További sikeres versenyzést kívánunk a Korda Racing valamennyi tagjának.

Budai Béla
Budai Team vezetője