Küzdelemből jeles!

Szeptember 1.
Idei hatodik versenyét is a dobogón fejezte be a Korda Racing Subaru Impreza WRC-je, ifjabb Érdi Tibor és Rubóczky Attila második közös versenyükön is ünnepelhetett, Turi Tamás kulcscsont sérülése miatt szombat reggel feladta a versenyt.

Hamar véget ért a Mecsek Rallyn szerencsés kimenetelű balesetet szenvedő Turi Tamás és Tóth Imre hétvégi versenye a pilóta, kulcscsont sérülése, miatt a rali első gyorsaságija után a verseny feladása mellett döntött.

Kívülről egyszerűnek tűnhetett ifjabb Érdi Tibor Nyírség Rallyja, pedig közel sem volt az. A szombati nap első feléig minden a terveknek megfelelően alakult, higgadt versenyzéssel hozták az abszolút harmadik helyet, a nap felénél azonban meghibásodott a Subaru kormányműve, a verseny hátralevő részét így kormányrásegítés nélkül kellett megtenniük. A hirtelen leesett esőben Tibi egy rövid időre elvesztette dobogós helyezését, amit a nap végi két éjszakai szakaszon sikerült visszaszereznie, így a zárónapnak harmadikként vághatott neki. Vasárnap sikerült tovább növelni előnyét üldözőivel szemben, a céldobogón így harmadikként gurulhattak át. A cél utáni ellenőrzésen a Felügyelő Testület kizárta a futamgyőztes Turán-Zsíros kettőst, a hivatalos végeredmény szerint így ifjabb Érdi Tibor és Rubóczky Attila az abszolút második helyen fejezte be a Generali Nyírség Rallyt. Turánék kizárása fellebbezés alatt áll, de jelen helyzetben Tibi a bajnokságban a harmadik helyre kapaszkodott fel.

Korda Erik: - Minden elismerésem Tibié, amit ezen a hétvégén produkált igazán férfias munka volt. Sajnos szombaton a második körben elfolyt az olaj a kormányszervóból, így rásegítés nélkül kellett kormányoznia a Subarut. Tibi nagyon elszánt volt, meg sem fordult a fejében hogy feladja a versenyt, még akkor sem amikor leesett az eső és átmenetileg le kellett mondania a harmadik helyről. A szombati nap a csúszások miatt sötétben ért véget, ez számunkra azért is volt még izgalmas mert Tibi sosem ment még sötétben. Ez azonban egyáltalán nem látszott rajta sőt, a bózsvai pályán jobb időt ment sötétbe mint világosba, a nap végére pedig visszaszerezte a bronzérmet. A vasárnapi pályákon tovább növelte előnyét és végül idén immár negyedik alkalommal állhatott fel a dobogóra. Az csak később derült ki, hogy a győztes Turán Friciéket kizárták a versenyből, így a hivatalos eredménylistán a második helyre léptek elő. Az eredmény jelenleg fellebbezés alatt áll, de ebben a pillanatban az abszolút harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán.

- A fellebbezés eredményétől függetlenül mindenképp ott leszünk az utolsó futamon, és komolyan készülünk is rá, mert a bajnoki pontversenyben is szeretnénk felállni a dobogóra. A harmadik helyre jók az esélyeink, de ha Friciék nem kapják vissza pontjaikat, akkor rámozdulunk az ezüstre is!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing