Hősies küzdelemmel ismét a dobogón

Szeptember 1.
Ismét a 3. helyen végzett az ifj. Érdi Tibor Rubóczky Attila páros a Generali Nyirség Rallyn. Az idáig vezető út nem volt zökkenőmentes egy technikai hiba miatt.

Ifj. Érdi Tibor: "Csütörtöki napon teszteltük a Subaru WRC-t Miskolc közelében. Minimálisat állítottunk az autón,ami viszont óriásit javított a Subaru WRC stabilitásán. Még az nap hivatalosak voltunk egy közönségtalálkozóra illetve egy bob versenyre, amit a rendező szervezett a versenyzők részére és ami hihetetlen jó hangulatban telt el. Pénteken a csapat leköltözött Máriapócsra,ami több mint 100 km-re volt a verseny helyszínétől. Már magában az út is nyűgös volt, majd a gyalogos pálya bejárás is...

Érdekesség, hogy beadtunk egy kérelmet miszerint szeretnénk előrébb rajtolni, amit az előttünk rajtoló versenyzők is aláírták. A T. Bizottság ezt semmibe véve válaszra sem méltattak bennünket. A prológunk jól sikerült az abszolút 3. helyen zártuk. Szombaton 3 gyorsaságit tudtunk hibátlan autóval versenyezni,majd a szervizbe vezető etapon egyszer csak hirtelen elment a kormányt segítő szervo. Gondoltam sebaj jól állunk, majd a szerviz csapat megoldja. A szerviben jött a hidegzuhany a kormánymű romlott el, amiből nincs tartalék. Mindenki a kiállást fontolgatta kivéve engem. Mentem már szervo nélkül 2007-ben a Mecsek rallyen az Octavia WRC-vel 45 km-t, tudtam mi vár rám és bíztam benne, hogy találunk megoldást a hibás alkatrész pótlására. Magyarországon lett volna alkatrész a Budai Teamnél Kaposváron, de Budai Béla mindenféle indokot kitalált, hogy miért nem tudnak segíteni a Korda Team-nak.

Sebaj tekergesse otthon a kormányművét a műhelybe sóvárogva egy rendes bérlő és pénze után. Szombaton az 5. és 6.gyorsasági szakadó esőben zajlott ami váratlanul ért minket, mivel slick gumik voltak a Subaru WRC-n .Sosem féltem úgy, mint ezeken a gyorsaságikon szervo nélkül esőben slikkel. Valahogy túléltük ezt a 2 gyorsot, de visszacsúsztunk a 4. helyre. Ekkor már bennem is kételyek merültek fel a folytatással kapcsolatban végül elállt az eső és a folytatás mellett döntöttünk.

A 8. és 9. szakaszt már sötétben tartották meg, ami nagyon tetszett és sikerült is jó időt futni rajtuk, így még a 3. helyet is visszaszereztük. Az esti szervizben továbbra sem volt megoldás a problémánkra. Átláttam a helyzetet, hogy vasárnap is szervo nélkül kell folytatnom a versenyt. A vasárnapi 4 utolsó gyorsasági már nem hozott izgalmat, csak kínt és fájdalmat . megkönnyebbülve és megkönnyezve végül 3. helyen zártuk a futamot. Vasárnap este értesültünk Turán Friciék esetéről ami fellebbezés alatt áll, így mi ideiglenesen a második helyen végeztünk. Véleményem az ügyről nincs, de kíváncsian várom a fejleményeket... Folytatás Komlón. Cél a Bajnoki ezüst!"

Érdi Rally Team