Balogh: A koncepció jó volt

Augusztus 30.
Az Országos Rali Bajnokság abszolút értékelésben a második helyen állt Balogh János és Zentai Kornél, amikor autójukban meghibásodott a váltó és a hetedik gyorsasági után fel kellett adniuk a Nyírség Ralit. Sikeres volt azonban a csapat által a versenyre felállított koncepció, ami miatt bizakodva tekintenek a szezonzáró futam elé.

Balogh János: - Összességében nagyon-nagyon tetszett a verseny. A koncepciónk jónak bizonyult. Újra kísérletet tettünk azzal a futóművel, amivel már az év elején is próbálkoztunk. Sokan zsákutcának vélték, de azt hiszem, hogy mostanra érett be a munkánk gyümölcse. Már a verseny elején is nagyon jó volt. A második körre állítottunk rajta, akkor még jobb lett, de szerintem még mindig maradt benne lehetőség.

- Nagyon érdekes tapasztalat volt a második körben slick gumival menni a szemerkélő, majd eleredő és végül ömlő esőben. A slick egy darabig még gurul a vizes úton, de amint annyi a víz az aszfalton, hogy nem tudja kiszorítani a gumi, azonnal felúszik, és akkor olyan mintha jégen mennél. Ráadásul, amikor vége ennek a csúszásnak és újra kapcsolatba kerül a gumi az aszfalttal, akkor sem tapad, mert a gumi nem tudott felmelegedni az üzemi hőmérsékletére. Utólag visszagondolva, amennyire fáztam tőle, ahhoz képest egész vállalható volt, csak a helyes tempót kellett megtalálni.

- A harmadik kör első gyorsaságijának a harmadánál féktávon reccsent egyet a váltó és eltűnt a harmadik-negyedik fokozat. A maradék hárommal még kijöttünk a gyorsról, de az ötödik is elkezdett leköszönni. Még két gyorsasági meg egy csomó etap lett volna hátra, ezért úgy döntöttünk, hogy nem csinálunk nagyobb kárt az autóban, és inkább kiálltunk.

- Ha nem is sikerült célba érnünk, örülök neki, hogy sikerült bebizonyítanunk, jó úton járunk. A következő versenyen szeretnénk elindulni, de csak akkor, ha erős mezőny lesz.

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Rock Oil Kft, Nord Orient Kft, Energia-bírság.hu, Lavina Szervíz Kft, Masped Csoport, Batki Trans Kft, Sibor 9777 Kft, Dynamic Duo, Visualia Design Stúdió, Valenite Safety, D'94 Kft, Tiszaújváros Transz Kft, Citroen Vác, Alg Logistic, CT Mix Kft, "Hunyadi" Zrt, Mobilis 2000 Kft, Fókusz-92 Kft, Acquisitio Kft, KDB Trans Kft, M1 Fitness, Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, International Logistic Gateway, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Metrirep Kft, Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft.