Turán fölényben: kilencből hét szakaszgyőzelem

Augusztus 29.
Hosszú, megerőltető napja volt a mezőnynek szombaton a Nyírség-ralin: az még hagyján, hogy kilenc gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni, de egy kiütött villanyoszlop, majd délutáni eső miatt megint a késő estébe csúsztak a száguldás utolsó momentumai. A Synergon Turán Motorsport kettősét, Turán Frigyest és Zsiros Gábort azonban ez sem zavarta meg, sőt, szinte semmi ezen a napon: a kilenc szakaszból hetet megnyert a páros, s majd fél perccel vezet az összetettben

"Az első kör nagyon jól sikerült, az autónk is remek volt, s mi is rátaláltunk a ritmusra. Aztán jött a második kör, újabb három szakasszal, amely kibillentett minket az addigi nyugalmunkból. Pirelli Slick-gumikkal mentünk ki, ehhez képest a második gyorsasági előtt jégeső zúdult a pályára, a harmadikon pedig végig szakadt az eső. No, az már igencsak megnehezítette a dolgunkat, hiszen gyors, erdei pályáról beszélünk. Azon a szakaszon megszenvedtünk a vezető pozícióért, és sok-sok kalandunk is volt, egyszer például százharminc kilométer per órás sebességnél elkezdtünk keresztbe csúszni az egyenes úton. Estére azonban ezek már szép emléknek tűntek, mintha mi sem történt volna" - vallotta be Frici.

A harmadik körben ismét szenzációs volt a Bozian által felkészített Peugeot 307 WRC-vel autózó páros, újabb három részsikert söpört be, s 27.6 másodperces előnyt kovácsolt a zárónap előtt, amit már nevezhetünk megnyugtatónak.

"Derekas küzdelem volt a részünkről, de említhetném a többieket is, hiszen nem volt olyan versenyző, akinek ne lett volna kalandja az esőben. De még nincs vége, várjuk a vasárnapot” - mondta Zsiros Gábor a navigátor.

A zárónapon négy gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

NYÍRSÉG-RALI, AZ OB 6. FUTAMA, SÁTORALJAÚJHELY

Abszolút sorrend 9 gyorsasági szakasz után:
1. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Synergon Turán Motorsport, Peugeot 307 WRC) 45:36.2,
2. Herczig, Baranyai (Subaru Rally Team Hungary, Subaru Impreza WRC) 27.6 másodperc hátrány, 3. ifj. Érdi, Rubóczky (Érdi Rally Team, Subaru Impreza WRC) 2:12.7 perc.