Soha rosszabb kezdést!

Augusztus 28.
A Synergon Turán Motorsport kettőse, Turán Frigyes és Zsiros Gábor megnyerte a Nyírség-rali prológját, amelyet rendhagyó helyszínen, a kivilágított máriapócsi Rabócsiringen tartottak meg. Különleges csemege volt a rajongóknak, hogy sötétben láthatták száguldani a kedvenceiket (ez többnyire csak a körversenyeken történik meg), most azonban a szokásosnál - lámpasor és izzó féktárcsák - többet láthattak a világításnak köszönhetően

Este fél tíz volt már, amikor az utolsó két páros a pályára gurult - a nézők talán ezt várták a legjobban. Turán Frigyes csapott össze Herczig Norberttel, s az ügy pikantériája, hogy így az utolsó előtti futamra (mivel Spitzmüller Csaba nem indul a hátralévő viadalokon) ők ketten maradtak a bajnokság legfőbb esélyesei.

A "nagyok párharcából" ezúttal Turánék kerültek ki győztesen, s bár a prológ eredménye nem számít bele a végeredménybe, a hétvége alaphangulatát megadta ez a részsiker.

"Sohasem veszem félvállról a körversenyt, ha autóba ülök, mindig nyerni szeretnék - beszélt a hozzáállásáról Turán a rajt előtt, majd nem sokkal később övé lett a prológ legjobb időeredménye. - A közönség miatt fontosak a körversenyek, mert ezeken sokat lehet látni az autóból, ez is a show része..."

Meg az is, hogy a legjobbakat hagyják a végére - afféle csattanóként. A fél tízes pályára lépés pedig Turánék számára azt jelentette, hogy mivel a verseny szombaton Sátoraljaújhelyen folytatódik, hajnali egykor kerül ágyba a csapat, miközben hatkor már ébresztő, hiszen szombaton 9 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

NYÍRSÉG-RALI, AZ OB 6. FUTAMA Prológ. Abszolút végeredmény:
1. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Synergon Turán Motorsport, Peugeot 307 WRC) 1:32.89,
2. Herczig, Baranyai (Subaru Rally Team Hungary, Subaru Impreza WRC) 1.33.86,
3. ifj. Érdi, Rubóczky (Érdi Rally Team, Subaru Impreza WRC) 1:35.29