Szerencsés célbaérés Szlovéniában!

Augusztus 27.
Szilágyi Jani és Vörös Alíz az abszolút hetedik helyen, a horvát értékelésben pedig a negyedik helyen ért célba a Horvát Rally Bajnokság idei harmadik futamán, melyet a szlovéniai Ajdovąčinában és annak környékén rendeztek. Ezzel átvették a bajnokság vezetését és öt pontos előnnyel vághatnak neki a 2009-es bajnokság második felének.

A szlovén szervezők fantasztikus pályákkal, 142 km össztávból közel 77 km gyorsaságival várták a versenyzőket. A szombat délelőtti átvételek után fél egykor rajtolt a mezőny és este fél kilencre be is fejeződtek a küzdelmek.

Szilágyi Jani: Babszi betegsége sajnos makacsnak bizonyult, így a verseny előtt két nappal Vörös Alíz volt kénytelen beugrani a navigátori pozícióba. Igyekeztünk összeszokni és feldolgozni a teljesen ismeretlen, de annál izgalmasabb pályákat, ami úgy érzem nagyjából sikerült is, hiszen abszolút ötödik időket tudtunk autózni az első körben. Azután az első szerviznél sajnos hibázott a csapat, rosszul rögzítették a motorháztetőt, amit a rövid etap táv miatt mi sem vettünk észre és gyorsasági rajtja után felcsapódott, betörve a szélvédőt. Innentől kezdve három gyorsaságin keresztül folyamatosan záporoztak ránk a szilánkok, ráadásul pont a látómező közepén pókhálósodott be leginkább az üveg, ami igencsak akadályozta a kilátást. Ki is zárhattak volna bennünket, azonban a szervezők saját felelősségünkre továbbengedtek, így a hetedik helyre visszacsúszva, de befejezhettük a versenyt.

A rendezésről csak jókat tudok mondani, fantasztikus pályákon, precíz, mindenre kiterjedő szervezéssel egy perc csúszás nélkül zajlott le a nap. A körök közötti háromnegyed órás szünetekben ebéddel, itallal, árnyékban elhelyezett székekkel vártak bennünket, tényleg csak a versenyzésre kellett koncentrálnunk.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert értékes pontokkal gazdagodtunk, ráadásul az ellenfeleink is úgy értek be, hogy még mindig 5 ponttal vezetünk Juraj Sebaljék és 7-el Uroą Petricék előtt.

Vörös Alíz: Az utolsó pillanatban kaptam felkérést, hogy ugorjak be Jani mellé, szerencsére egy hónapja egy tesztversenyen már volt alkalmunk egy kis ismerkedésre. Az egész verseny - a pályák, a szervezés - minden nagyon tetszett. Az autóban végig jó volt a hangulat még a betört szélvédő ellenére is, amit sokszor tartanom kellett, nehogy az ölünkbe pottyanjon. A program annyira pörgős volt, hogy elfáradni se nagyon volt időnk, már be is fejeződött. Úgy érzem a végére sikerült is valamelyest összecsiszolódnunk.

Köszönet támogatóinknak:
SCHNEIDER ÍRÓSZEREK, VICTORIA OFFICE PRODUCTS, MILLER & MORRISON, KÓKAI TÖMÍTÉSTECHNIKAI KFT., TRANSDANUBIO’96 KFT., K+F TANÁCSADÓ KFT., BAUMIDEX KFT., A-Z HOLDING KFT., MONTY SRO.

Stille ASE