Markovics György visszatér a Nyírség Rallyen!

Augusztus 26.
Hosszú kihagyás után 77-es rajtszámmal újra rajthoz áll Markovics György az Országos Rally bajnokság 6. futamán, a Generali Nyírség Rallyen. Oldalán új navigátorral, Adorján Szabolccsal egy Lada 21074 Gr.A-s versenyautóval veszik fel a küzdelmet a H csoport mezőnyével. A Lada felkészítéséről teljes egészében a Bodnár műhely gondoskodott. A pilóta régi álma válik valóra azzal, hogy versenykörülmények között is kipróbálhatja ezt a legendás márkát, bár a Kit-Car-os és Mitsubishi-s évek után minden bizonnyal nagy feladat lesz megszoknia az "új" technikát.

A hátsókerékhajtással való barátkozás reményében, a páros a pályabejáráson is ugyanezt a típust használta, ami tökéletes választásnak bizonyult. A tréningautó túlteljesítve eredeti feladatát, karburátor és generátor problémákkal lehetőséget biztosított a srácoknak gyakorolni a szervízmentes övezetben való Ladaszerelést. Az önindító meghibásodása és némi üzemanyag hiány pedig a fizikai állóképességük fejlesztéséről gondoskodott. A viszontagságok ellenére az összes gyorsásági szakaszt sikerült feldolgozni. A szombati gyorsasági szakaszok a pilóta kedvencei közé tartoznak, a korábbi Zemplén ralikon elért nagy sikereknek köszönhetően, de a vasárnapi új szakaszokkal is sikerült teljesen megismerkedni.

Az első számú cél ezen a versenyen az új navigátorral és az autóval való összecsiszolódás, illetve gyors és látványos versenyzéssel minél előkelőbb eredmény kiharcolása a H csoportban.