Nem számolgatnak, támadnak!

Augusztus 26.
Herczig Norbert és Baranyai László nem számolgatnak. Noha a Subaru Rally Team Hungary párosának számtalan oka lenne a matekozásra, a listavezetők ezt meghagyják másoknak. Az idén két futamot nyerő, és mindannyiszor dobogón álló egység csak a következő versenyre, a Nyírség Ralira koncentrál.

Herczigék a 19 pontos előny birtokában is ugyanúgy készülnek a bajnokság utolsóelőtti futamára, mint eddig bármelyikre.

"Nincs rajtunk nyomás, és nem gondolkodunk feltételes módban, hogy mi lenne ha… Ugyanúgy felkészültünk, ugyanazt a szisztémát követtük, mint az összes idei verseny előtt. A Mecsek Ralin kiderült, hogy változtatnunk kell a hajtáson. A Subaru Impreza WRC-t felkészítő olasz Aimont Racing Team azon dolgozik, hogy ismét kiváló autót biztosítson a viadalra."

A honi bajnokságban ugyan debütál a Nyírség Rali, ám a versenyzők számára nem lesznek teljesen ismeretlenek a pályák.

"Az első napon a korábbi Zemplén Ralikról ismert gyorsasági szakaszokon megyünk. Ezek meglehetősen tempós pályák, amelyeken többször is autóztunk már az elmúlt évek futamain. Vasárnap csupa olyan gyorsaságit jelöltek ki a rendezők, amelyek újak a mezőny számára. Általában nagyon tempósak, ezért több helyen is lassítót iktattak be. Akad olyan szakasz, amelyik négy falun megy át, ami nosztalgikus élményeket ébreszt bennem. Egy kicsit ifjúkoromat idézi, amikor egyik faluból a másikba autókáztunk. Az egyik gyorsaságin van egy olyan másfél-két kilométeres szakasz, amelyen nem túlzottan jó minőségű az aszfalt. Itt előfordulhatnak defektek, de hát - ahogy mondani szokták - ez is a rali" - tekint előre a pilóta.

A bajnokság hatodik futama előtt a szokásos programot bonyolítja a csapat, ami közönségtalálkozót és tesztet is magában foglal.

"Szerda este Nyíregyházán, a Nyír Plazában várjuk a ralit szeretőket, és természetesen minden érdeklődőt, csütörtökön pedig tesztelünk. Szeretnék megtalálni az ideális beállításokat, és ugyanazt ígérhetem, mint eddig: a versenyen ismét támadunk!"