Hering a bajnoki címért

Augusztus 24.
Sűrű program után érkezik Hering Gyula és Spitzer Gábor a Generali-Nyírség Ralira. Hering a Mecsek Rali előtti és utáni hétvégén is versenyzett a szlovák bajnokságban, a múlt hétvégét pedig a Vizin-Zsíros párossal töltötte a Barum Ralin, ahol a háttérmunkákban segédkezett. A Nyírség Rali nagyon fontos lesz a számára, hiszen az A7-es bajnokságban és az R csoport kupában is a második helyen áll, a bajnoki címért pedig még hárman vannak versenyben.

Hering Gyula: - A Nyírség Raliról egyelőre sokat nem tudok mondani. A hétvégét a Barum Ralin töltöttem, úgyhogy csak a héten tudjuk bejárni a pályákat. Navigátorom Spitzer Gábor munkahelyi elfoglaltsága miatt csak pénteken tud lejönni a versenyre, ezért a pályákat Keszler Matyival írom fel. Vele egyébként is együtt szoktunk tréningezni, és többnyire a mi itinerünket használja.

- Az autónk még készül. Három hete én borítottam fel Lengyelországban, a múlt héten pedig (Vizin) Laci bácsi alakította át egy kicsit az orrát. A fiúk most is dolgoznak rajta. Szerencsére pénteken kettőkor lesz a gépátvételünk, úgyhogy ha csütörtök éjszaka kész az autó, akkor még felérhetnek vele.

- A bajnokság még nagyon nyitott. A7-ben Kőváry három ponttal van előttünk, Janzer kettővel mögöttünk. Eddig is szoros versenyeket vívtunk, szerintem most sem lesz másképp. Nagyon taktikázni nem tudunk. Az elejétől gyorsan kell menni, mert ha nem, akkor azonnal elvernek.

- Az elmúlt öt hétben három versenyen indultam, ami biztosan segít, hiszen minél többet mész egy autóval, annál gyorsabb vagy. A lengyelországi borulás nem hagyott bennem mély nyomokat. Nem volt nagytempójú esés, csak felbillentünk.

- Miután a bajnoki cím megnyerése a célunk, most is úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. De gondolom, a többiek is ezzel a céllal jönnek.

Az Országos Rali Bajnokság A7-es kategória bajnokság állása öt futam után*:
1. Kőváry-Szentiványi/Tóth 37, 2. Hering-Spitzer 34, 3. Janzer-Nyirfás 32, 4. Puskádi-Csányi 12, 5. Mészáros-Mészáros 12, 6. Lévai-Schweighardt 11,

*forrás: MNASZ

Az Országos Rali Bajnokság R csoport kupa állása öt futam után*:
1. Kőváry-Szentiványi/Tóth 36, 2. Hering-Spitzer 32, 3. Janzer-Nyirfás 30, 4. Németh-Béres 20, 5. Bútor-Tóth 10, 6. Puskádi-Csányi 10, 7. Lévai-Schweighardt 10, 8. Mészáros-Mészáros 10

*forrás: MNASZ

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI