Vizin második a Barum Ralin

Augusztus 23.
Az IRC kétkerékhajtású kupájában és a verseny A7-es értékelésében is egyaránt a második helyen végzett Vizin László és Zsiros Gábor a Barum Ralin. Ezzel nyolc pontot szereztek, amellyel holtversenyben a hetedik helyen állnak a bajnokságban.

Vizin László: - Előre kell bocsátanom, hogy maximálisan elégedettek vagyunk az eredménnyel. Ha valaki a verseny előtt azt mondta volna, nekünk, hogy másodikok leszünk, azonnal aláírtam volna. Főleg azok után, hogy pénteken a shake downon összetörtük az autót, és akkor még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán rajthoz tudunk-e állni.

- Ma új helyszíneken zajlott a verseny. Bár nem esett az eső, tegnapról még elég nedvesek maradtak a pályák. Mi slick gumikkal mentünk, de az első körben az intermédia jobb választás lett volna. Egy túlcsúszásunk volt, szerencsére egy bekötőútra mentünk ki és nem találtunk el semmit. Kb. húsz másodpercet veszítettünk vele. A második körben egy kicsit gyorsabbak voltunk. Elsőre ezeken a pályákon elég nehéz gyorsan menni.

- Reggel harmadiknak rajtoltunk, napközben sikerült feljönnünk a második helyre, mert előttünk valaki hibázott. A verseny rendezése nem volt tökéletes. Egész nap nem kaptunk semmilyen információt arról, hogy hogy állunk. Naponta nyolcszor küldtek keresztül minket Zlinen, egy olyan úton, amelyiken egyfolytában dugó volt és csak szabálytalanságok halmaza árán lehetett átjutni. A pályaadottságaik viszont nagyon jók.

- Nagyon nehéz verseny volt és nagyon örülök neki, hogy célba értünk, és hogy megszereztük az első IRC-pontjainkat. Most mondhatnám azt, hogy nagyon hiányzik, hogy Belgiumban nem szereztünk pontot, mert akkor a bajnokságban akár a harmadik helyen is állhatnánk, de nem vagyok telhetetlen. Sokat tanultunk ezen a versenyen is, amit remélem, hogy kamatoztatni tudunk majd a következő IRC-futamunkon, a Sanremo Ralin.

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos,