Bronzérem a VI. HunGarian Baján

Augusztus 23.
Bronzérmesként zárta a pénteken kezdődött, szombaton késő este zárult VI. HunGarian Baját a Qualisport kamionos versenyistálló.

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő a pénteki nyitó gyorsasági szakasz után a 4. helyen állt a sárga Scaniával, amelyen az első ízben megrendezett Africa Race-en elért 3. helyezés óta jelentős átépítést hajtottak végre. Bár a dunaszentbenedeki különítmény számára a megújult, könnyebb járgánnyal kapcsolatos első tapasztalatok megszerzése volt a cél, a szombati szakaszokon jól szerepeltek, egy részsikert is arattak, így a trió végül a T4-esek között a 3. helyen zárt.

Extra bíztatást adott a Qualisport legénységének a csapat különleges vendége, a Párizs-Dakar Ralin kétszer motorra, egyszer autóval diadalmaskodó Hubert Auriol, aki Kovács Miklós meghívására péntektől fogva a helyszínen kísérte figyelemmel az alakulat szereplését.

"Bár ez a futam lényegesen rövidebb, mint az afrikai versenyek némelyik szakasza, őszintén mondom, hogy a HunGarian Baja alaposan megdolgoztatott bennünket. Számunkra a legfontosabb az volt, hogy éles körülmények között is megismerkedjünk a Scaniával. Elégedettek vagyunk a kamionnal, megbízhatóan teljesített és a vezethetősége is sokkal jobb. Sok hasznos tapasztalatot szereztünk a következő versenyekre, az pedig plusz, hogy a harmadik helyen végeztünk. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Hubert Auriol eljött hozzánk, jelenléte extra motiváció volt mindannyiunk számára!" - nyilatkozta Kovács Miklós.

Czeglédi Péter hozzátette: "Izgalmas volt a szombati nap, amikor sikerült javítanunk egy helyet. Elégedettek vagyunk, ugyanis arra jutottunk, hogy a Scania a fejlesztéseinknek köszönhetően jobb lett. Örülünk az eredménynek. Köszönjük Hubert Auriolnak, hogy eljött hozzánk, látogatása óriási élmény volt számunkra!"

Tóth Tamás vezető szerelő is elégedett az utóbbi fél év munkájának gyümölcsével: "A fejlesztések során főként a súly csökkentésére összpontosítottunk, de eszközöltünk változtatásokat a futóműnél és lecseréltük a pilótafülkét is. Mostani tapasztalataink arra utalnak, hogy megtaláltuk számításainkat, a Scania minden kétséget kizáróan jobb lett. Jövő héttől folytatjuk a munkát, készülünk a marokkói Shamrock-ralira és a második Africa Race-re."