Vizin fél távnál dobogós

Augusztus 22.
Az A7-es értékelés és, az IRC kétkerékhajtású kupájában egyaránt a harmadik helyen zárta Vizin László és Zsiros Gábor, a Barum Rali első versenynapját. A párosnak a nehéz pályák mellett egyetlen, ám annál kellemetlenebb műszaki hibával kellett megbirkóznia: az utolsó körbe párásodott a szélvédőjük, ami miatt meglehetősen nehézkes volt a kilátás az autóból.

Vizin László: - Nagyon nehéz versenynapon vagyunk túl. Azt hiszem, hogy amikor azt gondoltam, a Barum Rali lesz életem legnehezebb versenye, akkor egy cseppet sem tévedtem.

- Nagyon változatosak a pályák, egy szűk, két méter széles útról egyszer csak kifordulsz egy kétsávosra, aztán bemész egy faluba, macskakőre. Volt olyan szakasz, ahol jó minőségű aszfalton mentünk, és csak a kanyar előtti féktáv volt kockaköves. Amikor erdőben mész, akkor a fák vannak nagyon közel, amikor faluban, akkor pedig a járdaszegély. Nagyon könnyű hibázni, ami látszik is az eléggé megfogyatkozott mezőnyön.

- A belga kiesésünk és shake downon elkövetett hibánk után nagyon szerettem volna épségben célba vinni az autót, sokkal óvatosabban mentem, mint az Ypres Ralin. Az eredményeket napközben nem mindig tudtuk, de nem is ez az érdekes. Számunkra most a verseny teljesítése a legnagyobb kihívás. Ha a harmadik helyünket sikerülne holnap is megtartani, azzal maximálisan elégedett lennék.

- Egész nap jól működött az autó, semmi problémánk nem volt vele, egészen az utolsó körig, amikor elkezdett esni az eső. A szélvédőfűtésünk nem működött, így aztán a párásodás miatt néha semmit sem láttam. Előfordult, hogy be akartam fordulni egy földútra, pedig a pálya egyenesen ment tovább. Úgy számolom, hogy nagyjából másfél percet veszítettünk ezzel.

- Egyébként nagyon tetszik a verseny, hatalmas kihívás.

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos,