Előre bukfenc lett a vége

Augusztus 22
A Hungarian Baja negyedik gyorsaságiján bemutatott előre szaltóval ért véget Korda Erik és Tóth György versenye, a baleset után a páros apróbb zúzódásokkal szállt ki az autóból.

Nem fognak dicshimnuszt zengeni a Hungarian Baja szombati versenynapjáról a Korda Racing versenyzőpárosai, a csapat színeiben induló három Nissanon páros egyikének sem sikerült borulás nélkül befejeznie a mai versenynapot. Korda Erik és Tóth György a magyar bajnoki értékelés abszolút első helyéről vágott neki a szombati pályáknak, de nem jutottak sokáig, felborultak a nap harmadik szelektív szakaszán és a verseny feladására kényszerültek. A baleset után Erik a hátát fájlalta, a mentők így beszállították a Veszprémi Korházba, de szerencsére az apróbb zúzódásokon túl neki sem esett komolyabb baja.

Belekóstolt a tereprali valamennyi ízébe Lónyai Pál, a második versenyén rajthoz álló pilóta az első nap oldalra borult, száguldott porban és vakító napsütésben, belementek hátulról, de ez sem szegte kedvüket, a kiszakadt futómű azonban őket is két vállra fektette.

A legszerencsésebben Apáthy Zoltán és Morvai Zoltán úszta meg a mai napot, ugyan egy borulás őket is megállította, a "for fight" szabálynak köszönhetően némi büntetéssel, de folytathatták a száguldást és meglátták a célt.

Nem lehet panasz a csapat egyetlen quados versenyzőjére, Fekete László a magyar quadosok közt az első, a nemzetközi motoros mezőnyben az abszolút 15. helyen érkezett célba!

Korda Erik: - Először is szeretném megköszönni a sok aggódó telefonhívást, egy kisebb hátfájástól eltekintve jól vagyok! Nincs mit szépíteni, sok volt, hibáztunk! Egy hosszú egyenes végén volt két bukkanó, én egy picit bátrabb fékutat vettem és a második dobbantónál annyira felemelkedett az autó hátulja, hogy átbillent az orrán és tetőre estünk. Ahogy fejre álltunk megrántott az öv, és valami meghúzódhatott, mert azóta is fáj a hátam. A kórházban kiderült, hogy nem repedt nem tört el semmi, egy pár napig nehezemre esik majd ülni, de semmi több. Gyurinak pedig szerencsére még ennyi baja sincs, sértetlenül szállt ki az autóból. Igazából az autóban sem keletkezett komolyabb kár, kicsit fénysérült, odalett az olajhűtő, de nincs nagy baj. Nagyon sajnáljuk, hogy így ért véget, élveztünk a verseny minden percét!

Lónyai Pál: - Bár volt bajunk bőven, és a legfőbb célunkat, a célba érkezést sem sikerült elérnünk, nagyon élveztük a versenyt. Én még csak tanulom ezt a sportot, azt hiszem a Hungarian Baja nagyon jó lecke volt! Kaptunk ízelítőt mindenből, pénteken felborultunk, a vakító naptól és az átláthatatlan portól mentünk vakon, ma délelőtt egyik versenyzőtársunk nekünk jött hátulról, utolértünk és előztünk, a végén pedig érthetetlen módon kiszakadt a jobb első futóművünk. Kicsit persze csalódott vagyok, hogy nem sikerült célba érni, de így remélhetőleg egy jó időre letudtunk mindent. Köszönöm navigátoromnak, Hegedűs Zoltánnak hogy elkísért ezen a kalandtúrán, úgy érzem a hangulat jó volt az autóban, remélem legközelebb is velem tart!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.