Vizin ütközött a shake downon

Augusztus 21.
Nagy volt a riadalom a Budai Team szervizében, miután Vizin László és Zsiros Gábor kicsúsztak a Barum Rali shake downján, és összetörték autójukat. Az első hírek, mely szerint a magyar páros fel is borult, szerencsére nem bizonyultak igaznak. Az autó nagyobb, de gyorsan javítható sérüléseket szenvedett, amelyet a szerelők a péntek délutáni rajtig rendbe tudnak hozni, így Vizinék gond nélkül rajtolhatnak a versenyen.

Vizin László: - Az én rutintalanságom számlájára lehet írni az egészet. Volt a shake downon egy ötödikes, hatodikos kanyar. Gondoltam, hogy megnézem hatodikban. Felkapcsoltam és egy pillanat alatt kirántották alólunk az utat.

- Szemben volt velünk egy trágyadomb, amin jobbnak láttam egyenesen átmenni, mint megpróbálni ráfordulni, mert akkor biztosan felborultunk volna. A dombon átugrattunk, olyan magasan repült, hogy egy ember elfért volna alattunk, és leestünk egy trágyakupac közepére.

- Az első lökhárító, a hűtőrács, a hűtő, a lámpák, a gépháztető és az első szélvédő sérült meg. A szélvédő a felcsapódó gépháztetőtől. Szerencsére minden alkatrészből van tartalékunk, nincs semmi javíthatatlan sérülése az autónak, úgyhogy délután a ceremoniális rajtra egészen biztosan elkészülünk vele.

- Tizenegynéhány évig versenyeztem négykerékhajtású autókkal, azok biztosan kihúztak volna egy ilyen szituációból, de a Hondának csak a két első kereke hajt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a verseny shake downján történt, így ma este az első gyorsaságin már ép autóval és időhátrány nélkül tudunk elrajtolni.

- Eddig is az volt a célom, hogy mindenképpen végigmenjünk a versenyen, most pedig még inkább szeretnék vasárnap célba érni.

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos,