82-es rajtszámmal startol a Qualisport Scaniája

Augusztus 21.
Lazítás helyett lázas készülődéssel telt az augusztus 20-i nemzeti ünnep a Qualisport kamionos tereprali-istálló számára, a dunaszentbenedeki gárdának ugyanis a VI. HunGarian Baja gépátvételén kellett megjelennie a jutaspusztai katonai bázison kialakított versenyközpontban.

Az első ízben megrendezett Africa Race bronzérmes triója, Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő a szervizcsapat tagjaival együtt rekkenő hőségben sürgött-forgott a megújult Scania körül. A sárga versenykamion a sikeres technikai vizsga után a 82-es rajtszámmal az oldalán gördült a parc fermébe.

Pénteken már a versenyzésé lesz a főszerep a magyar tereprali-bajnokság záróversenyeként, s az FIA Világkupa aktuális fordulójaként megrendezett viadalon. Az autók, motorok és quadok mellett hat T4-es versenykamiont is felvonultató mezőnyre egy 48,5 szelektív szakasz vár a nyitónapon.

"Forróság volt ma és várhatóan ilyen lesz a pénteki nap is. Túl vagyunk a gépátvételen, így mostantól a verseny rajtjára összpontosítunk. Már várjuk, hogy végre élesben is kipróbálhassuk a megújult Scaniát, amelynek fejlesztésein több mint fél évig dolgoztunk. A hétvégén egyébként csapatunknak egy különleges vendége is lesz, a terepralizás világának egyik emblematikus személyisége baráti látogatásra érkezik hozzánk. Hogy ki ő? Pénteken minden kiderül...” - mondta a gépátvétel után Kovács Miklós.