Megbízhatóan debütált az átépített Scania

Augusztus 21.
Nem volt könnyű a VI. Hungarian Baja nyitónapja a Qualisport kamionos istálló számára, de a dunaszentbenedeki egylet mégis elégedett az első, 48,5 kilométeres szelektív szakasz után. Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő a hat kamiont felvonultató T4-es mezőnyben a 4. helyen zárt a súlycsökkentő átépítésen átesett Scaniával.

Az első Africa Race-en bronzérmes trió a sárga monstrummal 51 perc 44 másodperc alatt teljesítette a napi penzumot, így az MAN-nel induló Szaller-Halmai-Pócsik, a Liazzal versenyző cseh Macik-Macik és a Leeuw-Lambooy-Carper összeállítású holland DAF-os egység mögött állomásozik. A már-más sötétedésbe nyúló befutónál hátrányuk az élen állóhoz képest mindössze 59 másodperc volt, míg a Liaztól 7, a DAF-tól 5 másodpercnyire vannak lemaradva.

A helyszínen kíséri figyelemmel az eseményeket a Párizs-Dakar háromszoros győztese, Hubert Auriol is, aki Kovács Miklós meghívására érkezett a jutaspusztai katonai bázisra.

"Hatalmas forróság volt, így elképesztő porban kellett mennünk. Ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. A kamionnal nincs gond, viszont megálltunk segíteni a Technosport Hungary egyik felborult autójának, ami fél percünkbe került. Semmiképp nem hagyhattuk cserben a csapattársunkat. Megérkezett különleges vendégünk, Hubert Auriol is, akinek nagyon örülünk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat. Várjuk a holnapi folytatást" - fogalmazott a pilóta, Kovács Miklós.

Czeglédi Péter navigátor hozzátette: "Gondok nélkül mentünk végig az első szelektíven, de a por nagyon megnehezítette a dolgunkat. Ez még csak az eleje volt a versenynek, a java szombaton következik. A Scania az átépítési munkálatok hatására sokkal jobb lett, de még többet kell mennünk versenykörülmények között ahhoz, hogy tapasztalatokat szerezzünk róla.”

Tóth Tamás is osztotta a többiek véleményét a befutó után: "Minden rendben, semmilyen műszaki gondunk nem volt a kamionnal. Miklós elmondása szerint a vezethetőség is jobb, aminek igazán örülök. A holnapi nap komoly próba lesz, a por miatt némi szél vagy eső tényleg jól jönne."