A második menet

Augusztus 19.
Idén is a közönség kedvence volt Merencsics Árpiék Trabija a Harrach Rallye Sprinten

Csütörtök este érkeztünk meg Bruck-ba, ahol a szerviz hely elfoglalása után elmentünk fakultatív gépátvételre Parndorfba . Az átvételek a Hotel Pannonia Tower-ben voltak. A kocsit minden gond nélkül átvették, és beraktak minket a H11-es kategóriába, így a másnap hajnali gépátvételt is letudtuk.

Igen ám, csak azt a tényt felejtették elmondani nekünk, hogy a szinte mindenki ebben a kategóriában van: VFTS, Nissan Sunny GTI, VW Golf Kit Car, stb...

Péntek délután rajtoltunk a Hotel főbejárata elől, majd utolsó szerviz szemlézés után beálltunk a rajtba. Megtettünk a két felíró kört, amit engedélyeztek. A tavalyi pályához képest kicsit megváltoztatták a szervezők a nyomvonalat, a Lajta kiöntése miatt. Ezáltal egy hosszabb egyenes szakasz került be a pályába, és egy erdős részt kivettek, ami a Trabantnak kedvezett volna.

Az első gyorsaságin sajnos váltóproblémánk volt, így a nap végi parc ferme előtt váltót kellett cserélni az autón. Másnap az első gyorsot kivették, mert valaki negyon beesett, így etapon teljesítettük a pályát. A harmadik gyorson sajnos utolért minket egy Volvo, és amikor visszatért elénk betakart minket kővel. A szélvédő pókhálósodott be, meg két lámpánk bánta, de nagyobb gond nem volt belőle, úgyhogy izgalmas volt ez a szakasz. A negyedik és ötödik gyors már teljesen izgalommentes volt, hiszen minden jól működött, és végre tudtunk egy jóérzőse autózni, folyamatosan javítva az időnket.

Összegezve, nagyon jó szervezésű verseny volt, és ismét nagyon jól fogadták a „sógorok” a külföldi versenyzőket, amiből úgy gondoljuk, hogy a magyar szervezők nagyon sokat tanulhatnának. Reméljük, hogy jövőre is el tudunk indulni, az biztos, hogy az osztrákok szívesen várnak minket, hiszen azt mondták, hogy szeretnék, ha jövőre is rajthoz állnák.

Minden célba ért magyar párosnak gratulálunk!

Köszöjük a támogatást és a segítséget:

Merencsics Autó KFT, Erdei Motor, Komplex Újpesti Gépgyár KFT, Nyilas GSM, Igol, Andrológiai Stúdium,

Dornai Tibor –sisakok
Német (16V) Péter - Ülések
Leitgéb Judit és Kulcsár Dániel - Overál
Ecseti József - szerviz

és Köszönjük a szurkolást MINDENKINEK a pálya szélén!!!!!!