Saját autóval a Hungarian Baján

Augusztus 21
Korda Erik a Tereprali Bajnokság záró futamának is ugyanazzal a Nissan Pickuppal vág neki, mint amivel az év korábbi versenyeinek, a különbség hogy már nem bérlőként hanem tulajdonosként foglalhat benne helyet.

Miközben a rali világ ezekben a napokban a csehországi Barum Rallyra összpontosít, a terepralisok Magyarországra koncentrálnak. A Hungarian Baja immár második alkalommal szerepel az FIA Baja Világkupa sorozatában, és ahogy tavaly úgy idén is komoly nemezközi mezőny gyűlik össze Veszprém környékén. Keveseknek kell bemutatni Krysztof Holowczyc-ot, a lengyel versenyző raliban és terepraliban egyaránt bizonyított, raliban Európa Bajnoki címet szerzett és idén az abszolút hatodik helyen végezett hazája világbajnoki futamán, az idei Dakaron pedig az abszolút ötödik helyen érkezett célba.

A Korda Racing népes csapattal vág neki a versenynek, Korda Erik és Tóth György mellett további két Nissanos páros is a csapat színeiben versenyez, Apáthy Zoltán és Morvai Zoltán szintén egy benzines Pickup-pal, a rövidre sikerült gyulai bemutatkozás után Lónyai Pál a dízel platóssal száll harcba. A három autós mellett egy quados is a csapattal tart, Fekete „Schwarz” László egy E-ATV KTM-et állít hadrendbe.

Korda Erik: - Hosszú idő után ez lesz ez az első olyan tereprali versenyünk, ahol saját autóval állunk rajthoz. Mivel a raliban a jövő még mindig kicsit homályos, úgy döntöttünk, hogy megerősítjük pozíciónkat a tereprali szakágban. A Hungarian Baján mindenképp saját autóval szerettünk volna rajthoz állni, több lehetőség közül választottuk a Technosport jól ismert Nissanját. Felmerül a kérdés, hogy miért épp a bajnokság utolsó futamán döntünk így, nos azért mert számunkra a veszprémi futammal nem ér véget a szezon, szeretnénk még idén több versenyen is rajthoz állni.

- Bár nem mi vagyunk a bajnokság első számú esélyesei, örömmel tölt el, hogy úgy érkezünk az utolsó futamra, hogy akár még bajnokok is lehetünk. Mi azonban nem foglalkozunk ezzel, egyetlen dologra figyelünk, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsük a pályákat. A mi helyzetünk annyiból könnyebb, hogy itt csak nyerhetünk, mert az hogy az év végén negyedikek vagy ötödikek leszünk szinte lényegtelen, a többieknek azért több vesztenivalója van.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.