Győzelem az első napon!

Augusztus 21
A magyar bajnoki abszolút első és a nemzetközi értékelés abszolút harmadik helyén teljesítette a Hungarian Baja pénteki szakaszát Korda Erik és Tóth György.

A Hungarian Baja első versenynapján egy ötven kilométeres szakasz várt a nemzetközi mezőnyre. Mivel a pénteki nyitó szelektív döntött a szombati rajtpozíciókról, a versenyzők így kellő komolysággal érkezetek a bemelegítő szakasz rajtjához. A Magyar Bajnokság mezőnyében a Korda Racing versenyzőpárosa, Korda Erik és Tóth György autózta a leggyorsabb időt, a Zapletal-Oulednicek és a Szalay-Bunkóczi kettősök előtt.

Elégedetten zárta a pénteki versenynapot az Apáthy Zoltán - Morvai Zoltán kettős, a Barna GP párosa a Baján kívüli kategória második helyéről várják a folytatást. Nem sikerült a befejezni a nyitó szakaszt a Lónyai Pál – Hegedűs Zoltán kettősnek, a fiúk a pálya felénél oldalra borították a dízel Nissant, holnap azonban némi büntetés fejében folytathatják a száguldást.

Korda Erik: - Nagyon örülünk a nyitó szakaszon aratott győzelmünknek! Éreztük, hogy nem sikerült rosszul, de a pálya felénél utolértünk egy a quadost, nem sokkal a vége előtt pedig Palik Laciék porába kellett autóznunk, kicsit mi is meglepődtünk, hogy a nemzetközi mezőnyben is felfértünk a dobogóra. Az eredményből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, az igazi küzdelem holnap még hátravan! Holnap egy pici előnyt jelenthet, hogy harmadikként rajtolhatunk, megtesszük ami tőlünk telik, a célban kiderül mire lesz elég.

Lónyai Pál: - Sajnos nem sikerült teljesíteni a mai szakaszt, most azonban annyival szerencsésebb helyzetben vagyunk, mint Gyulán, hogy holnap folytathatjuk a száguldást. Egy hosszú egyenes végén kicsit túlcsúsztunk, megpróbáltam még befordítani, de pont ott volt egy bucka, ami átfordított. Az autónak nem lett komoly baja, csak 10 percbe telt mire visszafordítottuk az oldaláról, így a mai napunk elment. A lelkesedésünkkel nincs baj, holnap folytatjuk.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.