Kész Vizin autója

Augusztus 19.
Tíz nap alatt varázsolt újjá a Budai Team azt a Honda Civic Type-R-t, amellyel Vizin László és Zsiros Gábor a Barum Ralin áll rajthoz. Az autó kéthete sérült meg a lengyel Rzeszowski Ralin, ahol Hering Gyula borult fel vele. A két ajtó kivételével minden karosszériaelemet cserélni kellett rajta, de szerdára csak a matricázás maradt, hogy csütörtök reggel elindulhasson az autó Zlinbe, ahol délután vár rá a gépátvétel.

Budai Béla, Budai Team vezetője: - Már majdnem rajt kész állapotban van az autó, csak a matricázás meg az üvegek fóliázása maradt mára (szerdára), illetve még egy futómű állításra visszük.

- Nagyon sok munkák volt az autóval. Normális esetben ketten végzik a felkészítését, de most a Citroën szervizünkből is besegítettek hárman. A két ajtó kivételével az összes karosszériaelemet cserélni kellett, a tetőt pedig húzattuk is. Két ablak maradt sértetlen, a többit pótolni kellett. Az üvegszilánkok miatt a komplett műszerfalat is kibontottuk.

- A fiúk tíz napon keresztül éjjel-nappal dolgoztak az autón, de annyira jól sikerült a munka, hogy egyáltalán nem látszik a Hondán a sérülés, vagy hogy kevés időnk lett volna a felújításra.

- A karosszériamunkák mellett motort is cseréltünk. Visszakerült az újfejlesztésű Mugen motor, amivel először Hering Gyula ment a Mecsek Ralin. A lengyel versenyre visszaraktuk a régi motort, de most Vizin Laci bácsi is az új motorral mehet majd.

- A JAS Motorsporttól a héten megkaptuk a Barum Ralira javasolt beállításokat. Eszerint lágyabb rúgót szereltünk az autóba, és a magasságot is az ő ajánlásuk alapján állítottuk be.

- Holnap (csütörtökön) hajnalban indul az autó Csehországba, ahol délután lesz a gépátvétel, péntek reggel pedig a shake down. Mivel az IRC futamok 240 km gyorsasági szakaszból állnak, nagyobb az esélye, hogy bármi váratlan javítanivalónk lesz, ezért az Ypres Ralival szemben most nem három, hanem négy szerelővel utazunk a versenyre, plusz ott leszek én is. Bízom benne, hogy (Vizin) Laci bácsiék gond nélkül célba érnek. Az autón és rajtunk nem fog múlni.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.barum.rally.cz/

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos,