Hering felborult Lengyelországban

Augusztus 11.
A hatodik gyorsasági szakaszon borult fel Hering Gyula és Kovács Attila a szlovák rali bajnokság ötödik állomásán, a Rzeszowski Ralin. Miután a Honda Civic futóműve is megsérült, a páros nem tudta folytatni a versenyt. Hering ezzel visszacsúszott a bajnokságban a második helyre.

Hering Gyula: - Hát, ez a verseny most nem sikerült olyan jól, a hatodik gyorsaságin felborultunk. Egyszerűen elúszott a kanyarban a hátulja, leugrottunk egy krumpliföldre, ott szaltóztunk egyet a levegőben. A jobb hátsó futómű kiszakadt, ami miatt nem tudtunk továbbmenni. Cserélni kell a tetőt, a sárvédőket és a lökhárítókat, de szerencsére nem olyan nagy a baj. Még most sem értem, hogy mi történt, valószínűleg egyszerűen túl gyorsan mentünk.

- Nagyon nehéz verseny volt. Egészen más stílusú pályákkal, mint Magyarországon. Nagyrészt faluban mentek a gyorsok, nagyon szűk utakon. Volt olyan szakasz, hogy egy jobb öttel ráfordultunk egy hídra, a végén bal öttel visszafordultunk a híd alá, lementünk a patakba, át rajta, aztán visszaugrattunk az útra. Sokat tanultam most, is leginkább azt, hogy egy bal kettes kanyart sem szabad alábecsülni.

- Az autón már dolgozik a Budai Team, mert hétfőn Vizin Laci bácsi tesztel vele, a jövő hétvégén pedig a Barum Ralin áll rajthoz. Most az a legfontosabb, hogy az autó készen legyen addigra.

- Ez volt a harmadik versenyünk három hét alatt, és egy kicsit fárasztó volt. Főleg a tréningen éreztük, hogy egy sok volt. A szlovák bajnokságban kétszeres szorzóval szerepelt a verseny, ami miatt elég sokat veszítettünk, visszacsúsztunk a második helyre. Mivel már csak a Kassa Rali van hátra a bajnokságból, nincs esélyünk a győzelemre, így az a verseny is okafogyottá vált. Legközelebb a magyar bajnokságban, a Nyírség Ralin versenyzünk.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.rallye.sk/rzeszow/

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI

Hering Gyula-Kovács Attila