Bútor nyerte a Castrol Edge Rally Show-t

Augusztus 11.
Bútor Róbert nyerte a Szentkirályszabadján rendezett Castrol Edge Rally Show-t. A Citroen-Total Rallye Team versenyzője hét magyar és három nemzetközi sztár között bizonyult a legjobbnak, a Ladákkal és Mitsubishikkel lebonyolított versenyen..

Bútor Róbert: - Nagyon jó hangulatú verseny volt, és természetesen nagyon örülök a győzelemnek. A rendezők kétharmad rész murva, egyharmad rész aszfalt pályát jelöltek ki, ahol először Zsigulival, aztán Mitsubishivel kellett megküzdenünk egymással.

- Szerintem nagyon jó ötlet volt a Zsiguli, mert így mindenki számára volt egy kis izgalom a verseny elején. A Mitsubishi nagy kihívás volt a számomra, hiszen tavaly a Mikulás Ralin volt az első és egyben utolsó versenyem N-es autóval.

- Eleinte a váltással volt némi gondom. A Mitsubishit egy Szuper–1600-as autóhoz képest sokkal alacsonyabb fordulaton kell elváltani. Különösen nagy volt a különbség a Citroën C2 S1600-ashoz képest, aminek kifejezetten forgatni kell a motorját. Ez igényelte a legnagyobb koncentrációt, de a verseny végére egyre jobban összeszoktam a technikával. Az N-es Mitsubishi egyébként murván szenzációsan jó autó.

- Az ellenfelek kivétel nélkül nagyon jó pilóták voltak, mindenki szeretett volna nyerni, de abszolút sportszerűség jellemezte a versenyt. Segítettünk egymásnak, senki nem titkolta, milyen hajtással ment.

- Az első körben ötös csoportokba voltunk osztva, ahonnan a legjobb négy jutott tovább, majd párosával, egymással küzdöttünk meg. Én mind a két vb-menővel (Andreas Aignerrel és Manfred Stohllal) is összekerültem. Mind a kettőjüket sikerült legyőznöm. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ők hibáztak.

- Abból, hogy én nyertem a versenyt, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Minden induló nagyon közeli időket autózott egymáshoz, és szerintem csak az döntött, hogy az adott futamban ki tudott összeszedettebb lenni és kinek volt szerencséje. Az mindenesetre látszik, hogy azonos körülmények között a mezőny nagyon hasonlóan teljesít, és szerintem még nagyon sok ugyanilyen jó képességű pilóta van a magyar bajnokságban.

- Köszönöm a rendezőknek, hogy meghívtak a Castrol Edge Rally Show-ra, és hogy egy ilyen színvonalas rendezvényt bonyolítottak le. Remélem, hogy jövőre is lesz hasonló verseny és én is rajthoz állhatok rajta.

Citroen-Total Rallye Team