Fejlődni kell

Augusztus 10.
Az A/7-es kategória harmadik helyét szerezte meg a Mecsekben a Berg Autósport Egyesület párosa, Janzer György és Nyirfás Julianna. A Renault Clio R3-assal induló páros végig lőtávolban volt, azonban a következő aszfaltos futamokra mindenképpen változtatni akarnak.

Janzer György: "Sajnos ismét a versenyzéstől független problémák hagytak nyomot bennem, így a hétvégén nem tudtam megfelelően koncentrálni, ez pedig a hazai R3-ba már nem elég. Kellően nem tudtam magamat kipihenni sem, és ez kiegészítve egy nagy „öreg”, Kesjár János visszatérésével már bizony nehézzé tette a dolgunkat. Nem tudtam olyan helyeken sem javítani, ahol az első körben eldöntöttem, hogy márpedig át fogom tolni erőből. Az első nap végén erre még rájött az is, hogy lámpasor nélkül indultunk el, ráadásul egy hátsó gátlónk is megadta magát. Szerencsére ezt a Takács Motorsport segítségével sikerült orvosolni, amit itt szeretnék megköszönni nekik! Most fordult elő az évben először, hogy nem tudtuk a lépést tartani az élmezőnnyel, ezt nehéz volt feldolgozni és megemészteni. Általában minden évben van egy olyan versenyünk, amikor indokolatlanul lassabban megyek, gondolom minden körülmény miatt talán idén ez lehetett az.

A Nyírség ralira jó pár dolgot változtatni fogunk a felkészülésben és a versenyzésben egyaránt. Visszatérünk a válság előtt használt gumimárkához, és egy tapasztaltabb versenyzőtől is fogok tanácsokat kérni vezetéstechnikában, és pályafeldolgozásban egyaránt. Ugyanakkor megpróbálok pihentebben elrajtolni, csak a versenyre koncentrálva, hiszen tényleg nem babra megy a játék. A következő futam, talán ralis pályafutásom legnagyobb kihívása lesz… Állok elébe!”


Köszönet támogatóinknak: Euro Mobil Kft., Shell Hungary ZRT., www.gumibolt.hu, Bahuba Kft. Nonstop gumiszerviz

Berg Autósport Egyesület