25 S2000-es és hat magyar páros a Barumon

Augusztus 10.
Janikáék, Baksayék, Pénzesék, Vizinék, Puskádiék és Bakóék alkotják a magyar kolóniát Zlinben, Novikov és Valousek Skodával, Andreas Mikkelsen Opellel támadja Zlint.

Ahogy az lenni szokott a Peugeot adja a Szuper 2000-es mezőny gerincét, összesen egy tucat páros szavazott bizalmat az oroszlános márkának. A két "gyári” menő Loix és Vouilloz mellett kiemelt esélyes a bajnokságot vezető Kris Meeke, a hazai pálya előnyét élvező Roman Kresta és a friss junior világbajnok Martin Prokop. Az Abarth hat autójából a két gyári arcnak, a Madeirán újra nyerni tudó Bassónak és Rossettinek lesz érdemes kiemelt figyelmet szentelni, a négy Skoda közül bármelyik felérhet a dobogóra, Kopecky és Hanninen mellett Pavel Valousek és Jevgenyij Novikov is meglepetést okozhat. Guy Wilks és a Proton eddig két közös versenyükön nem sok vizet zavartak a győzelem tengerén, a csapatot Csehországban Brian Bouffier is segíti, aki tavaly nagyon jól ment a Barum pályáin. Novikov mellett még egy, a Világbajnokságon nevelődött fiatal tehetség mutatkozik be az IRC-be, Andreas Mikkelsen a mezőny egyetlen Opel Corsa OPC S2000-esét hajtja. Nehéz dolguk lesz a Mitsubishiknek az S2000-esek ellen, de két nevet mindenképp ki kell emelnünk, hisz a sokszoros cseh bajnok Vaclav Pech és a holland Jasper Van Den Heuvel is képes lehet meglepetést okozni.

A magyarok közül Janika kapta a legelőkelőbb rajtszámot, a magyar oroszlánszelídítő Tagai Robival az oldalán Novikov mögött a 18-as rajtszámmal vághat neki a versenynek. Első Barum Rallyjára készül Baksay-Szabó Ádám, aki szokásos N csoportos EVO IX-esével kóstol bele az IRC-be. Pénzes Zsolti az egyik legrutinosabb Barumosnak számít a magyarok közt, idén Szuper 1600-os Igniszével próbál szerencsét. Vizin Laci "bácsi” az Ypres Rally tapasztalataival érkezik második IRC futamára, nem úgy Puskádi Jani, aki idén először száll harcba a cseh versenyen. Bakó Lacinak bejön a Barum Rally, augusztus végén idén is Zlin felé veszi az irányt.

Barum Rally Nevezések (PDF)

Hazatér a Skoda
Prokopé a gumis kocsi
Basso Madeira ura

Lara