Majster Slovenska 2009

Augusztus 9.
A harmadik hétvégéjét is hibátlanul teljesítette Bessenyey Zoltán és Papp György, hiszen Pozsony és Pécs után most Lengyelországban is bizonyítottak. Mindkét napon nagy fölénnyel nyerték az N/3-as kategóriát, és ezzel a kassai verseny eredményétől függetlenül megszerezték a 2009-es Szlovák N/3-as bajnoki címet.

Bessenyey Zoltán: "Azt gondolom sikerült ismét bizonyítanunk, hiszen egy olyan versenyen vagyunk túl, amely 200 kilométeres gyorsasági össztávjával egy IRC futam nehézségével vetekszik. Egyedüli magyarként maradtunk talpon, és a mezőny fele elhullott az igen trükkös és nagyon szűk szakaszokon. Sajnos a sok elágazás és a keskeny pályák nem kedveztek a dízel Opelnek, így nem tudtuk felvenni a versenyt néhány helyi C2 R2Max kocsival, de az A/7-es kategóriát azért amennyire lehet figyeltük. Természetesen elsődleges szempont a Szlovák N/3 megnyerése volt, ami a második napon kicsit kérdésessé vált, hiszen elkezdett a városi szakasz előtt folyni az olaj a váltóból, de szerencsére a Hadik Rallye Team szerelői a szervizben úrrá lettek a problémán, így a kocsi kibírta a maradék egy kört. Boldogok vagyunk, hiszen nemcsak megvédtük a tavaly megszerzett bajnoki címet, de ezt ráadásul egy versennyel a bajnokság vége előtt tettük meg, ami nagy fegyverténynek számít. Sajnálom, hogy Hadik Andris és Hering Gyuszi nem tudták befejezni a futamot, nekünk is voltak meleg pillanataink, hiszen a szakaszok elképesztően kihordásosak és sarasak voltak helyenként. A patakokon való átugrálás, az egy sávos hidak és a 190 km/h-s tempó a kocsi széles utacskákon szinte természetessé váltak a második napra. Azt hiszem nagyon sokat tanultunk önfegyelemből és pontosságból ezen a futamon. A rendezés pedig világszintű volt, minden percre, kiválóan, pontosan működött, tolmáccsal, és minden segítséggel, amire egy versenyen szükségünk lehet. Így van értelme versenyezni, és sajnos ezt kellene megértenünk itthon is. Köszönettel tartozom a támogatóinknak, aki egyáltalán lehetővé tették, hogy idén is kilátogassunk a Szlovák versenyekre, remélem velem örülnek a sikernek.”

Köszönjük a támogatást: ICT Európa Group, Streamnet Kft., Motorpresse-AutoPIAC, Opel Hungary, Pirelli Hungária, Hadik Rally Team, HírTV-Garázs, ams magazin, Bíró Kft., NOVIA Kft., Vianet Kft., LA-URBE Kft., NORAN 2000 Kft., Geszig Kft., Salgótarjáni Acélárugyár Kft., Csavar és Húzottáru Zrt., X-ballon Kft., Jánosik és Társai Force Kft., Bilang Nyelvoktató Kft., Poizz.hu, Streamnet kft.

Opel Diesel Rally Team