Peti nyilatkozik...

Augusztus 6.
Asiék kontrája szerint miért az nyilatkozik, aki nem volt ott? Ha így nyugodtabbak, közreadjuk Peti nyilatkozatát.

"Szomorúan olvastam Aschenbrenner közleményét, remélem, azóta azért tud aludni. A tényeket még egyszer nem fogom leírni, ezt már megtettük.

A kontralevél után viszont pár észrevételem van.
· Amennyiben úgy szereltek az út szélén, hogy biztos volt a verseny feladása, miért okozott ekkora problémát a fotók készítése?
· Ha már kiállt, miért ő szerelt, miért nem a szerelők?
· Miért érkezett a versenyzőpáros a külső árpádtetői beíró állomásra igen gyorsan és dudált le minden előtte, idejét tudni akaró versenyzőt?
· Miért távozott a beíróból futva a csapat többi tagja?
· Asi, ha annyira rettegtél a "fenyegetéstől", hogy menekülnöd kellett, hogy küldhetted vissza a barátnődet/versenyző társadat? Bátor cselekedet volt...
- Ha nem történt semmi, miért nem vállaltad fel személyesen?

10 méterre álltam meg a versenyautójától az én autómmal. Kiszálltam, ekkor már ordibált Aschenbrenner, hogy "mi a f...t fotózol, mit ártottam én neked!?” Közelebb léptem és mondtam neki, hogy csak lefotózom, amit egész nap és évek óta tesznek (szerszámokat kaptak a buszból, ez talán már tiltott szerviz). Részemről egy káromkodás nem hangzott el és talán kizáratni se tudnám pár fényképpel a párost. A segítőjárműben a benzines hordón kívül a szerszámosláda és a 18 colos kerék biztosan az utcai autóhoz kell. Egy szóval sem mondták, hogy kiálltak a versenyből, de ha valóban úgy volt, inkább röhöghettek volna egy jót rajtam...

· Ha kiálltak, akkor lehet ütlegelni egy kerékkulccsal?
A kerékkulccsal való ütésről annyit, hogy mai napig vérzik a seb a lábamon, ami a Tőlük származó történetek alapján igen érdekes: Aschenbrenner szerint a nézők vertek meg, Pikó szerint elestem, Müller szerint a pilóta ledobta a kerékkulcsot és felpattant a sípcsontomra, állítólag neki is van pár sebe a lábán, nem akkora gond az...

Büki Ernő kérdésére ("Ha kés van nála belévágja?”) Pikó elismerte a tettlegességet és a válasza következő volt: "Biztos, mert nagyon ideges lett...” (igen sok fül- és szemtanú előtt). Ma melyik verziót mondanád Zsuzsi?

· Most akkor mi történt? Találjatok ki mégegy verziót!

Vagyok olyan állapotban 24 évesen, hogy nem jönnek elő csak úgy sérüléseim. Most is azt állítom, amit szombat késő délután, nincs szükség ferdítésre.”

Ranga Péter