Korda Erik nem néz hátra

Augusztus 6.
Már úton van a Prodrivehoz Korda Erik hétvégén megsemmisült 2007-es Subaruja. Erik nem néz már hátra csak előre, eltökélt hogy innen is feáll és hamarosan újra itt újra itt lehet egy 2007-es Subaru WRC. Erikkel beszélgettünk.

Szia Erik. Beszélgessünk egy kicsit arról, hogy mi történt a Mecsek Rally harmadik gyorsaságijának rajtjáig. Az aszfaltos versenyeken, volt egy kis problémátok az autó futóművével.

- Igen... Amikor év elején megállapodtunk az új autóra a Prodrive adott hozzá egy futóművet és azt mondták az kell ide. Hát nem az kellet. Most új futómű volt az autóban ami sokkal jobb.

Azt hiszem a harmadik gyorsaságin a magyar rallysport történelem egyik legnagyobb és legszerencsésebben végződő esésének lettél szenvedő részese. Hogy zajlott le benned ez az egész? Mit éreztél akkor, amikor először hallottad és mit éreztél akkor, amikor először megláttad az autót?

- Amikor először hallottam még nem gondoltam, hogy ekkora a baj. Amikor először megláttam MMS-ben rögtön hívtam Imit mert nem hittem el, hogy sérülés nélkül kiszálltak.

És mit érzel most, két nappal a történtek után?

- Örömöt, hisz a legfontosabb, hogy Tominak és Iminek a kisebb zúzódásokon és a lelki sérüléseken kívül nincs nagyobb bajuk.

Hogyan tovább? Kaptál egy ütést, ami padlóra küldött, fel tudsz, fel lehet belőle állni?

- Felállunk, és ami a legfontosabb együtt! Nem tekintek már vissza csak előre. Ez is egy probléma, amit meg kell oldani és a legtöbbet kihozni a dologból.

- Amikor én először megláttam az autót a sokkból felocsúdva azon töprengtem, hogy törhetett így szét a bukóketrec? Ez mennyire egészséges?

- Teljesen normális, hisz valahogy el kellet nyelje az energiákat. Elszakadtak a hegesztési pontok sorba és megvédték a versenyzők életét.

Ma a srácaid nekiálltak a roncs vizsgálatának, mi az első diagnózis?

- Beteg, nagyon beteg:( Körülbelül olyan állapotban van ahogy kinéz.

Mi történik most az autó megmaradt részével?

- Már úton van a Prodrive-ba, had nézegessék hátha még tanulhatnak belőle.

Két járható utat látok, kiárulni azt, ami még használható és esetleg venni egy másikat, vagy az újraélesztés. Gondolom számba vettétek mindkét lehetőséget. Melyik irányba tartotok? Mik az első lépések?

- Új autó… a roncsot szétszedtük, rendszereztük mi használható mi nem és most megy minden vissza a Prodriveba ahol a használható alkatrészeket megvizsgálják repedt-e, folyik-e stb.

Mikorra lehet ismét Magyarországon ilyen színvonalú csúcstechnika?

- 3 hét?:)

Akkor hajrá!

Fri