Kontra: Elég

Augusztus 6.
Miért az nyilatkozik, aki ott sem volt?

EZ MÁR TÚL SOK...

MERT ÚGY LÁTSZIK, ASIRÓL BÁRMIT LEHET...

Érdekes, hogy egy országos napilap vasárnapi megkeresésére, a Rangáék még nem kívántak nyilatkozni. Talán mert még kevés volt az idő egy ilyen "sztori" kitalálásához?!

Nekünk nincs miért elnézést kérni.

Mi már szombaton is elmondtuk az IGAZSÁGOT, és most itt is megtesszük, mivel nem tűrjük a hazug vádakat!!!

A 7. gyors célkanyarja előtt az autónk defekt miatt felborult, de talpra érkezett, így sikerült áthaladnunk a célvonalon. A stop állomás után kicseréltük a jobb hátsó kereket. Úgy tűnt minden rendben van, folytathatjuk a versenyt, és elindultunk a következő gyorsra. Az etap útvonalon (a szerpentinen) az autó bal elejéről zörejt hallottunk. Mivel az árpádtetői 4 sávos úton tilos megállni, így a első lehetséges helyen, Mánfán álltunk meg. Kihangsúlyoznánk, hogy a csapat tagjai ekkor még a környékünkön sem voltak. Emelővel felemeltük(ZSUZSA ÉS ASI) az autó bal elejét. Asi alánézett és látta, hogy a futómű sérült, így az autóval nem tudunk tovább versenyezni. EZ NEM TILTOTT SZERVIZ! Ekkor Zsuzsa felhívta a versenyzői összekötőt, és közölte vele, hogy nem tudjuk tovább folytatni a versenyt.

TEHÁT MÁR NEM VOLTUNK VERSENYBEN!!!!

Ekkor(és nem előbb) állt meg a tankoló zónába igyekvő csapatautónk, amelyben csodák csodájára egy 50l-es üzemanyag hordó volt. Tudták, hogy felborultunk, aggódva szálltak ki az autóból, hogy megkérdezzék, jól vagyunk e. Mondtuk, hogy velünk minden rendben, de a versenyt feladtuk.

Megállt mellettünk Ranga Péter és autóból kiszállva odaállt az autó mellé, és a telefonjával hadonászva azt kiabálta, hogy úgy is kizáratlak titeket. Közöltük vele, hogy mi már kiálltunk a versenyből, és többször megkértük, menjen egy kicsit távolabb, mert éppen azon dolgozunk, hogy az autót lábon vissza tudjuk vinni a szállásunkra, anélkül, hogy még több kár keletkezne benne.

Csapatunk tagjai még ekkor sem értek az autóhoz, pedig már megtehették volna. Asi ekkor hozzálátott leszedni a bal első kereket, ami meg volt szorulva. Péter pedig nem 10 méterre, hanem 10 cm-re állt tőle, a kereket rugdosva. Arról, hogy eközben állítólag megsérült, mi nem tehetünk, szándékosságról szó sem volt. Mindezt a csapatunk tagjai és néhány szurkoló is látta, mind szavahihető emberek.

Felháborítónak tartjuk, hogy minden fórumon újabb és újabb sérülései jönnek elő "szegény 24 éves gyereknek”. A következő nyilatkozatában már azt fogja hazudni, hogy minden ott álló ember őt rugdosta?!

Ezek után a versenyautó felvontattuk a szállásra, Zsuzsa beült az autóba, hogy leadja a menetleveleket, a gpst... A versenyiroda mellett lévő beíró állomás sportbíróinak adta át a menetleveleket, és a kiállási nyilatkozatban pontosan beírta azt az időpontot, amikor a versenyzői összekötőt felhívva, hivatalosan kiálltunk a versenyből.

Arról azonban sajnálatos módon mélységesen hallgat a Ranga csapat valamint Büki Ernő versenyigazgató, hogy a Pécsről való menekülés tényleges oka az volt, hogy halálosan meg lett fenyegetve, Asi és az egész csapat. Közölték velünk, szó szerint idézem: „szét lesz b…-va a fejetek, 10 percetek van arra, hogy eltakarodjatok a város környékéről.” A szerviz csapatunk a mai napig retteg ezen fenyegetésektől.
Ezzel párhuzamosan több versenyző és ismerős is felháborodva hívott , hogy meneküljünk, mert már elindítottak egy csapatot hozzánk.

Ki nem menekült volna el ezek után???

Elképesztő, hogy egy Magyar Rallye Bajnokságon, vagy egyáltalán bárhol ilyesmi megtörténhet?!

Szeretnénk, ha Ranga Péter minél előbb nyilvánosságra hozná, az általa készített fényképeket!

Ezúton mi kérjünk a Magyar Nemzeti Autó Sport Szövetséget, hogy Büki Ernő versenyigazgatót tisztsége alól haladéktalanul mentsék fel, az állítólagos verekedés vádját pedig mielőbb részletesen vizsgálják ki, mert elegünk van az alaptalan és hazug vádakból.

Nagyon szomorú, hogy a magyar rally-ban etalonnak számító egyéniség fia, aki a pályán nem tud bizonyítani, így próbálja ellenünk hangolni a többi versenyzőt és félreállítani versenyzőtársát. SZÁNALMAS!

Asi és Pikó Zsuzsa