Dupla leszúrt Ritberger...

Augusztus 4.
Nem úgy alakult a Hell Racing Team WRC-s bajnoki címvédő párosának a 42. Allianz Rallye, mint ahogyan azt eltervezték. A Mitsubishi Lancer WRC-vel versenyző duó ugyanis pont nélkül maradt a Pécs környéki futamon.

Spitzmüller Csaba (pilóta): "A csütörtöki teszt jól sikerült, úgy éreztem, hogy minden rendben van. Ugyanakkor a gumik egy része pénteken reggel érkezett meg, amiket nem tudtunk kipróbálni. A szombati első körben mindent megtettünk a győzelemért, majd a második kör végén kaptuk azt a bizonyos sorompót. Megjegyzem, ekkora már feltettük az új gumikat. A sorompó miatt lehűltek az abroncsok, hidegek voltak. A hátrányt megpróbáltam kompenzálni, de sok volt és beestünk... Friciék megálltak, nagyon köszönjük nekik! Mivel itthon nem lehet javítani az autót, a csapat visszavitte a Mitsubishit Angliába. Most matekolunk és meglátjuk, hogy hogyan tovább. A rövid pihenés után kedden és szerdán a tervek szerint Brnoban tesztelek a szeptember elején esedékes Ferrari Challenge következő futamára."

Kazár Miklós (navigátor): "Sajnos olyat gumikat raktunk fel, amivel nem teszteltünk. Hibáztunk... Matematikai esélyünk még van, és készülünk a 2010-re is. Először megvárjuk, hogy az angolok mit mondanak az autóra, csak ezután döntünk bármiben is."

Hell Racing Team