Emese, Emese...

Augusztus 4.
Kicsit szomorúan mondhatom, hogy vége a 42. Allianz Rally futamnak. A Maricsek Team színeiben induló Mucsina Tamás-Csoór J. Tibor-Emese trió sajnos a céldobogóra nem állhatott fel. A csapat mégis pozitív élményekkel számol be a hétvégéről és mindenki azon dolgozik majd a következő hetekben, hogy a Celica GT-Four újra 100%-osan üzemeljen. Az idei mecseki verseny a Maricsek Team számára szomorúan végződött, de inkább ne szaladjunk ennyire előre, és kezdjük a pénteki prológgal. Tomiék már nagyon várták a versenyt és tudjuk, hogy az igazi nyitánya a hétvégének a prológ. A 0. gyors nem aratott nagy sikert a triónál, "úgy éreztem magam, mintha rutin pályán autóznék" - mesélte Tomi. "Tibivel beszéltük is, hogy kicsit elvette a kedvünket a prológ, igazából nem éreztem túl jól magam a gumibóják között. Bár az eredményünk nem erről tanúskodott, hiszen megfutottuk a H csoport második legjobb idejét. A másnapi rajtra nem tudtam akkora lelkesedéssel gondolni, mint az eddigi versenyeken, de szerencsére ez nem tartott sokáig..."

Szombat reggel először a Camping - Árpádtetői gyorssal kezdtek a versenyzők. Tomiék kicsit álmosan, de mégis jól vették a kanyarokat, sikerült is a H csoport 3. legjobb idejét megfutniuk. Ezzel a kezdéssel azonnal elszállt minden negatív gondolat, „rögtön elfelejtettem a prológot, annyira jó volt autózni. Még a verseny előtt kicsit változtattunk a futómű beállításon és kaptam útra valónak egy csomó jó tanácsot, ami hasznomra is vált.” - hallatszott a lelkesedés Tomi hangján.

Oly annyira felébredtek a fiúk és Emese, hogy a második gyorson szoros küzdelem folyt a dobogó fokaiért. Az Alsómocsolád - Mecsekpölöske szakaszon az első három helyezett között csak a tizedek döntöttek, hiszen 1másodpercen belül autóztak. Megszokott párosunk - és persze Emese - a negyedik gyorsra felszívta magát, és a Keszler - Hágen duótól csupán 2 másodperccel rosszabb idővel érkezett az Árpádtetői célba.

Az 5. szakaszon Tomi és Tibi oly annyira jól teljesített, hogy bő 7 másodperccel sikerült gyorsabban elérniük Alsómocsoládról Mecsekpölöskére, mint kategóriájukban bárkinek. "Kellett egy kis idő, míg hozzászoktam az új beállításokhoz, de sokkal jobban élveztem az autózást, mint bármikor. Az egész futam alatt ez volt a legjobb szakasz, amin mentünk, mivel utána Emese hajtása sajnos megszűnt." A technikai sport egyik legbosszantóbb dolga, amikor maga a technika mondja be az unalmast. Sajnos ez esett meg a
Maricsek Teammel is a hétvégén. "Senkinek nem jó érzés, ha kiesik. Főként, ha az nem az önhibájából történik. Ám ezt most viszonylag könnyen félre tudom tenni, mivel akkora élményt nyújtott ez a fél verseny is.” A fiúk csak arról tudtak beszélni, hogy az "ördögi esetet” leszámítva Emese az eddigi legjobb formáját hozta. Mindenki mesélte, hogy soha nem volt ilyen jó még a Celica, és ez meg is látszott a gyorsaságikon.
A csapatfőnök, Maricsek Miki is kicsit letörve hallgatta végig a hírt, hogy Tibi és Tomi már nem állnak fel a Mecsek Rally céldobogójára. A versenyen minden percet a fiúkkal töltött, amit lehetett és hasznos tanácsokkal látta el Őket. "A prológ után próbáltam felvidítani a srácokat. Tudtam, hogy ha mennek egy gyorsaságit a kocsival, rögtön visszatér a mosoly az arcukra. Nem tévedtem... Pár instrukciót mondtam Tominak, hogy mitől lehetne még egy kicsivel gyorsabb és megfogadta azokat. Néhány versenykilométer után teljesen hozzá szokott az új beállításokhoz és sokkal jobban tetszett Neki, mint eddig akármikor. "Miki a technikai hiba miatt sem látja borúsan a helyzetet, persze egyáltalán nem örül neki. "Bármennyire is bosszantó, tovább kell lépnünk és kiküszöbölni a hibát. A Budai Team a következő futamra meggyógyítja Emesét, hogy megint bővülhessen a kupa gyűjtemény. A pozitív dolgokra kell összpontosítanunk: sikerült megtalálnunk azt a beállítást, ami miatt Emese 'álom nő' lett. Azt hiszem, nem kell nagyon elkeserednünk, hiszen a technikai hiba az autós sport velejárója."

Maricsek Team