Pethő alternatív útvonalon

Augusztus 3.
Figyelmetlenség következtében kapott Pethő István és Bacigál Igor egy perc büntetést a 42. Allianz Mecsek Ralin, ami miatt a hatodik gyorsasági után a verseny feladása mellett döntöttek. Pethő az N csoportban, Asi mögött második időt is autózott és ha a büntetést nem kapta volna meg, akkor az N csoport harmadik helyén állt volna. Az egy perc azonban akkora hátrányt jelentett ebben a csoportban, amivel elég nehéz lett volna az első hatba beférni. Ezért döntött úgy a Dynamic Rally Team, hogy az autót és a gumikat tartalékolják a következő futamra.

Pethő István: - Az első gyorsaságira vezető etapon fordultam rossz felé. Emlékeztem rá, hogy arra is lehet menni a pályára. Amikor bekanyarodtam, már éreztem, hogy valami nem stimmel. Előnyünk nem származott az útvonal elhagyásból, de a raliban sajnos nagyon szigorúan veszik az ilyen hibákat és egy perc büntetést kaptunk érte.

- Bíztam benne, hogy egy ejnye-bejnyével megússzuk, de a második kör végén, amikor közölték velünk a hírt, akkor úgy döntöttünk, hogy kiállunk. Addig nagyon jól ment a verseny. A magyar értékelésben a harmadik helyen álltunk és még talán az első helyért is versenyezhettünk volna. Az egy perc azonban olyan sokat jelent ebben a kategóriában, hogy legfeljebb az ötödik-hatodik helyig tudtunk volna felkapaszkodni. Mivel a csapatunk költségvetése elég véges, ezért döntöttünk úgy, hogy sem az autót, sem a gumikat nem használjuk el, tartalékoljuk a következő versenyre. Meg egy kicsit féltem attól is, hogy túl sok kockázatot vállalnék, hogy előrébb kerüljünk. Annak meg semmi értelme nem lett volna, hogy mi is bedobjuk az erdőbe az autót.

- Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a verseny. A számításaik szerint, a bajnokságban visszacsúsztunk az ötödik helyre, és azt hiszem, a bajnoki esélyeink is nagyon leromlottak. De nem adjuk fel, a következő két versenyen is támadunk. Az autónk nagyon jó, úgyhogy mind a két futamon a dobogó a cél.

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, Europartner Slovákia, Halker Kft, Pannon-Aqua, International Logistic Gateway, VIV Logistics Kft, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Slovakobremze, Metrirep Kft, VPT-Group Kft. Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Antoni & Habó Tanácsadó Kft, R-Trans Kft, GMG-Car Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, Gumis Ember, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Rock Oil Kft, Nord Orient Kft, Energia-bírság.hu, Lavina Szervíz Kft, Masped Csoport, Batki Logistic Kft, Sibor 9777 Kft, Dynamic Duo, Visualia Design Stúdió, Valenite Safety, D'94 Kft, Tiszaújváros Transz Kft, Citroen Vác, Alg Logistic, CT Mix Kft, Fókusz-92 Kft, Acquisitio Kft, KDB Trans Kft, M1 Fitness, Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft. Leichtmann Kft

Dynamic Rally Team