Hering második A7-ben

Augusztus 3.
Küzdelmes verseny után az A7-es értékelés második helyén végzett Hering Gyula és Spitzer Gábor, az Országos Rali Bajnokság ötödik futamán, a 42. Allianz Mecsek Ralin. Mivel az A7 első három helyén most is a bajnokságban az első három helyen álló páros végzett, a pontverseny végkimenetele teljesen nyitott. Hering három pontra van az élen álló párostól és két pont az előnye a harmadik helyezettel szemben. Az R csoport kupában még szorosabb a verseny, hiszen ott az első három versenyzőt két pont választja el.

Hering Gyula: - Nagyon nehéz, de élvezetes verseny volt. Az első gyorsokon teljesen együtt volt az A7. Aztán Kőváry kapott egy defektet, így egy kicsit el tudtunk húzni, de a szombati utolsó körben elment a fékünk, az utolsó gyorson már teljesen fék nélkül jöttünk le. Két szakasz alatt kaptunk fél percet.

- Az első napot 5,8 másodperc előnnyel zártuk Kőváry előtt. Sokat gondolkoztam rajta, hogy mi legyen vasárnap, hogy támadjunk-e az első helyért, vagy a biztos célba érkezésre hajtsunk. Arra is kellett gondolnom, hogy az autónknak a jövő héten, szerdán már Lengyelországban kell lennie, mert ott indulunk a szlovák bajnokság következő futamán.

- Végül úgy döntöttem, hogy egy középutat választok, nem kockáztatok semmit, de jó, húzós tempót autózunk. Vasárnap már az első gyorsaságin visszacsúsztunk a második helyre. Az utolsó két gyorsaságin pedig az AC-pumpánk hibásodott meg, időnkét egyáltalán nem kapott benzint a motor. Ennek ellenére a kategória második helyünket meg tudtuk tartani.

- A bajnokság ugyanolyan nyitott maradt most is, mint eddig volt. Kőváry három pont előnnyel vezet előttünk, nekünk pedig két pont előnyünk van Janzerral szemben. Eddig is nagyon jó versenyt vívtunk, szerintem az utolsó két futam is ugyanilyen szoros lesz. Nagyon kemény és abszolút sportszerű ellenfeleink vannak.

Az Országos Rali Bajnokság A7-es kategória bajnokság állása négy futam után*:
1. Kőváry-Szentiványi/Tóth 37, 2. Hering-Spitzer 34, 3. Janzer-Nyirfás 32, 4. Puskádi-Csányi 12, 5. Mészáros-Mészáros 12, 6. Lévai-Schweighardt 11,

*nem hivatalos

Az Országos Rali Bajnokság R csoport kupa állása három futam után*:
1. Kőváry-Szentiványi/Tóth 40, 2. Janzer-Nyirfás és Hering-Spitzer 38

*nem hivatalos

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI

Hering Gyula-Spitzer Gábor