Kiegyensúlyozott teljesítmény = abszolút harmadik hely

Augusztus 3.
Az idei évben öt versenyből immáron harmadszor sikerült az abszolút 3. helyet megszereznie az Érdi Rallye Team párosának a 42. Pécsi Allianz Rallyen. Nem indult túl jól a verseny a csapat számára, mivel Csökő Zoli egészségi állapota nem volt versenyre alkalmas. Zoli végig a csapat mellett koordinátorszerepet töltött be, így a navigátori szerepet ismét egy új emberre bíztuk. Rubóczky Attila személyében az utolsó pillanatban találtuk meg az alkalmas és kellő rutinnal bíró navigátort. A csütörtöki teszten az autót és az új navigátort sikerült megszokni. Apró műszaki problémánk azért akadt, de a Korda Team azt orvosolva, kiváló autóval készült a versenyre.

Pénteken a prológ nem sikerült tökéletesre, egyszer lefulladtunk.

Szombaton az első kört az abszolút 4. helyen abszolváltuk. A szervizben gyászhangulat uralkodott a csapat körül a 2007-es Subaru elvesztése miatt. Rám is rám nyomta a baleset a rossz érzetet, hiszen ott voltam az autó átvételénél és átéreztem Erik örömét és mostani fájdalmát.

A következő körben Spiciék esése miatt etap lett a 6-os gyorsasági, így az abszolút 3. helyet megörököltük tőlük. A verseny felénél járva átláttuk, hogy nincs esélyünk előrébb lépni, hacsak nem lesz valakinek ismét problémája. A taktikánk egyszerű volt, egyenletesen biztosan hozni a harmadik időket és célba érni. Rubó az utolsó körre már teljesen feloldódott és szinte fel sem tűnt számomra, hogy nem Zoli diktálja az itinert. Az esti szervizben a Korda Teamnek az autóval nem kellett túl sokat foglalkozni, mert a Subaru WRC-vel technikai problémánk nem volt.

Vasárnap négy gyorsaságit kellett teljesítenünk, ami azért volt nehéz, mert rajtam volt a nyomás hogy nem hibázhatok.

Magamban eldöntöttem, ha már sietni nem kell, akkor majd kicsit látványosabban közlekedünk. Sajnos a nyomás miatt ez sem sikerült az első két gyorsaságin, így visszatértem a saját tempómba illetve stílusomhoz.

Két hátralévő gyorsaságin még javítottunk az időeredményeken, de ez már nem számított.

Összességében kiváló versenyt teljesítettünk végig, élveztük a három nap eseményeit. Hibamentesen és karcmentesen hoztuk célba az autót, és semmilyen műszaki hiba nem volt. Régen versenyeztem ennyire jó ízűen, és nem mellesleg Rubó eddigi pályafutása legjobb eredményét érte el velünk. A csapat boldog, hogy két nem túl jó futam után ismét a dobogóra állhatott.

Érdi Rally Team