Helyünk van a dobogón

Augusztus 2.
Az Országos Rali Bajnokság idei ötödik versenyén is dobogóra állhatott a Korda Racing Subaru Impreza WRC-je, a csapat 2003-as autójával ifjabb Érdi Tibor és Rubóczky Attila az abszolút harmadik helyen érkezett az Allianz Rally céljába.

Ifjabb Érdi Tibort az idei szezonban már két alkalommal segítette az abszolút harmadik helyhez a Korda Racing Subaru WRC-je, a mostani azonban annyival értékesebb a korábbiaknál, hogy Tibi az öregebb, 2003-as Imprezával ismételte meg idei legjobb eredményét. Na és az sem mellékes, hogy a Csökő Zoli helyére beugró Rubóczky Attila élete egyik legnagyobb élményével és első dobogós helyezésével lett gazdagabb a hétvégén.

A Subaruk mellett az Allianz Rallyn három páros képviselte a Korda Racing Junior tagozatát. A H csoportban érdekelt Kiss Róbert-Répás Zoltán duó, magabiztosan tartotta a csoport harmadik helyét, egészen a rali utolsóelőtti gyorsaságijáig, ahol a Lada VFTS műszaki hibája miatt a verseny feladására kényszerültek. A Rallye2 F csoportjában két páros autózott a Junior Team égisze alatt, Vavika Tibor és Baumhakl Kornél EVO VIII-as Mitsubishijükkel egy 20 másodperces büntetés miatt szorultak a második helyre, a Taxis becenévre hallgató Stepán Árpád és navigátora, Lovay Miklós pedig az F csoport hetedik és az F1-es géposztály negyedik helyét szerezte meg.

Korda Erik: - Szerencsére ma egy sokkal nyugodtabb és örömtelibb napon vagyunk túl, Tibiék higgadt versenyzéssel hozták célba a 2003-as autót. A harmadik hely sorsa tulajdonképpen már tegnap eldőlt, előttünk és mögöttünk is egyperces szünet volt. Az autó, akárcsak tegnap, ma is szépen muzsikált és Tibinek is nagyon tetszett, azt mondta az elejétől a végéig nagyon élvezte a versenyzést.

- Számunkra nagyon fontos, hogy az idei bajnokság mind az öt futamán dobogóra állhattunk, ez munkánk egyik legnagyobb elismerése.

- Ez a harmadik hely a tegnapi események után különösen jót tett az egész csapatnak, az új autónk elvesztése mindenkit nagyon érzékenyen érintettet. Azt még nem tudjuk milyen úton, de szeretnénk visszatalálni a két nappal ezelőtti kerékvágásba. Nem lesz egyszerű feladat, úgy tűnik sok mindent nem tudunk megtartani Tomiék autójából. Holnap a srácok darabokra bontják a roncsot, a fődarabokat kiküldjük a Prodrivehoz, ezek után fogjuk látni, hogy érdemes e egy új kabinba újjáépíteni, vagy másik autót kell vennünk. Eltökéltek vagyunk, hogy innen is talpra állunk, ha vért kell izzadnunk, akkor vért izzadunk!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., G-Roby Kft., Segway Kft.

Korda Racing