Fentről figyeltek ránk

Augusztus 1.
Hatalmas sebességnél szenvedett balesetet az Allianz Rally szombati versenynapján Turi Tamás és Tóth Imre, a páros csodával határos módon szinte sértetlenül szállt ki a felismerhetetlenségig összeroncsolódott Subaruból.

Tamásék az Allianz Rally harmadik gyorsaságiján szenvedték el a balesetet, 170 km/h-s sebességgel ütköztek fának. A baleset után Turi Tamást a mentők kórházba szállították, amit egy rövid kivizsgálás után elhagyhatott. A balesetben a Subaru Impreza gyakorlatilag megsemmisült, ám biztonsági berendezései jelesre vizsgáztak, a versenyzőpáros szinte sérülés nélkül szállhatott ki a roncsból.

A Korda Racing másik Subaru Impreza WRC-jében hibátlan napot teljesített ifjabb Érdi Tibor és Rubóczky Attila. Kis Érdiék felszabadult autózással magabiztos előnnyel a harmadik helyről vághatnak neki a befejező napnak.

Korda Erik: - Amikor először, egy fényképen megláttam a roncsot, már tudtam, hogy Tomiéknak nem esett komolyabb baja, a fotót nézve azonban ezt nem akartam elhinni. Nem tudom, hogy a hatalmas szerencsének vagy a gondviselésnek köszönhető, hogy karcolásokkal megúszták a balesetet, de a legfontosabb, hogy mindketten jól vannak! A baleset körülményeiről nem sokat tudunk, a computer adatai szerint 170-nel, a bal hátsó ajtóval ütköztek neki a fának, ami átfordította az autót és egy másik fa állította meg őket.

- A károkat most még nem tudjuk felmérni, de azt látjuk, hogy az autó eléggé odavan. Az biztos, hogy egy új kabinra szükségünk lesz, amiből jelenleg nincs elérhető, egy új megépítése pedig 4-6 hetet vesz igénybe. Jövő héten felmérjük a károkat és meglátjuk hogyan tovább.

- Szerencsére Érdi Tibiék remek napot teljesítettek, a ma esti célba a harmadik helyen érkeztek. A bronzérem nem forog veszélybe, üldözőik már kissé leszakadtak az előtte levők pedig megléptek, de holnap még négy szakasz hátra van, szeretnénk megőrizni a dobogó harmadik fokát.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., G-Roby Kft., Segway Kft.

Korda Racing