Rali hétvége három az egyben

Július 30.
Rally VB Finnországban, IRC Madeira szigetén és Magyar Bajnoki Pécsen, ez vár ránk az előttünk álló hétvégén.


Nem fogunk unatkozni az előttünk álló hétvégén, hiszen a magyar szurkolók számára legfontosabb bajnokságban rendeznek fordulót. Ráadásul mindhárom pontvadászatban hihetetlenül szoros az állás, a VB-n és az IRC-ben egyetlenegy, idehaza pedig kettő pont a különbség az első két helyezett közt. Szórakoztatásunkról olyan nevek fognak gondoskodni, mint Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala, Kris Meeke , Giandomenico Basso, Luca Rossetti, Herczig Norbi, Spici, Turán Frici és Turi Tomi.

Július utolsó hétvégéjén a Rally Világbajnokság legnépszerűbb versenyéhez, a Finn Rallyhoz érkezett, ahol az elsődleges kérdés, hogy Mikko Hirvonen hazai pályán meg tudja e őrizni a bajnokságban elfoglalt első helyét? Sebastien Loebnek jól jött egy kis szünet, hisz az előző három versenye nem éppen úgy sikerült ahogy szerette volna, a szerencsére és csapata hathatós beavatkozására is szüksége volt hogy legalább a Lengyel Rallyn összekapirgáljon két világbajnoki pontot. Loebnek tavaly sikerült győznie a Finn Rallyn, a finnek azonban fogadkoznak, hogy idén visszaveszik a győzelmet.

Madeira szigetére utazik az IRC mezőnye, a portugál sziget aszfaltján a visszatérő Kris Meeke, Jan Kopecky távollétében igyekszik bebiztosítani bajnoki első helyét. A győzelmet azonban neki sem adják ingyen, ennek reményében érkezik a szigetre többek közt Giandomenico Basso, Luca Rossetti és Nicolas Vouilloz is.

A veszprémi murvás kitérő után az előttünk álló hétvégén a magyar bajnokság mezőnye visszatér az aszfaltpályákhoz. Spici veszprémi győzelmével egy pontra közelítette meg az éllovas Herczig Norbertet, kettejük csatájába azonban Turi Tamás és Turán Frici is szeretne beleszólni. A Magyar Bajnokság legpatinásabb versenyének idén komoly nemzetközi vonatkozása is van, a szervezők jövőre az IRC mellett a Historic EB részvételre is pályáznak. Ennek érdekében összefogtak a hazai öregfiúk, és rekordszámú nevezés jött össze a versenyre. A rendezők szándékai az EB-t illetően is komolyak, a 17 Historicos autó a WRC-k előtt rajtolva teljesíti a távot.

Természetesen mindhárom verseny eredménye élőben követhető, a legfontosabb linkek megtalálhatók a Versenyajánló blokkunkban.

Fri