„Nem mindegy, hogy Szécsi Pál, vagy pécsi száll!”

Július 28.
A Hell Racing Team abszolút bajnoki címvédői a Veszprém Ralin begyűjtött első hely után ígérik; Pécsett is harapni fognak! Nem csoda, hiszen mindössze két pont választja el őket az első helytől.

Spitzmüller Csaba (pilóta): "Sok esélyes lesz a mecseki meccs, garantálható, hogy élvezetes, nagy csata lesz Pécsett. Szoros eredményekre számítok, amelyek azt gondolom, hogy minden igényt kielégítenek majd. A rövid gyorsasági szakaszok miatt a hibázás nem fér bele. Talán 1988 környékén versenyeztem eliször a baranyai viadalon, de az biztos, hogy a Mecsek- és a Veszprém ralin jártam a legtöbb alkalommal. 2006-ban nagyot estünk itt Mikivel, míg tavaly itt értünk a csúcsra, Pécsett lettünk abszolút magyar bajnokok. Egy versenyzőt mindig a kihívások éltetik, mi sem vagyunk ezzel másképpen! A lényeg az, hogy Herczig Norbiékat megelőzzük, hiszen Turi Tomiék és Turán Friciék mögöttünk vannak. A végeredmény szempontjából mérföldkő lehet a verseny, mi nem szerezhetünk nulla pontot. Hiszem, hogy a csapatunk maximálisan ütőképessé készíti fel az autót Pécsre, csakúgy, mint legutóbb Veszprémben. Sajnos Árpádtetőt lerövidíttették az idén, ám a pálya természetesen mindenkinek egyforma. Ha topon versenyzünk, akkor hiszek benne, hogy meg tudjuk ismételni a tavalyi eredményünket!”

Kazár Miklós (navigátor): "Megpróbálunk sikeresen helytállni, megismételve a tavalyi eredményünket! Az idei egri és veszprémi győzelmünk mellé szeretnénk behúzni a pécsit is. Erre azt gondolom, hogy minden esélyünk meg van. A csapat maximálisan felkészült a kihívásra; hiszünk magunkban. Megjöttek a Pirelli gumik is, amikkel egyre komolyabb barátságban vagyunk. Ja, és nem mindegy, hogy Szécsi Pál, vagy pécsi száll!””

A RALLY BAJNOKSÁG ÁLLÁSA (élcsoport):
1. Herczig, Baranyai (Subaru Impreza WRC) 71 pont
2. Spitzmüller, Kazár (Mitsubishi Lancer WRC) 69
3. Turán, Zsiros (Peugeot 307 WRC) 41
4. ifj. Érdi, Csöki (Subaru/Skoda WRC) 34
5. Turi, Tóth (Subaru Imnpreza WRC) 31
6. Hideg, Kerék (Mitsubishi Lancer Evo VI) 30

Hell Racing Team