Murva után aszfalt siker?

Július 29.
Vágjunk is rögtön a közepébe: mindjárt itt a péntek, és eljött a Mecsek rally, az "aszfaltbetyárok Mekkája”. Megint láthatjuk az OB 2009-es mezőnyét, ahogy egyesével elrajtolnak a 42. Allianz Rallye gyorsasági szakaszain. Idén a mecseki verseny öt különböző szakaszból, összesen tizenhárom gyorsaságiból és egy prológból áll. Sokak számára ismert gyorsok is előkerülnek: Camping - Árpádtető; Alsómocsolád - Mecsekpölöske; Nyárásvölgy - Hetvehely; Bakonya - Nyárásvölgy; Árpádtető - Remeterét. A Maricsek Team képviseletében ismét, a már jól ismert és eredményes páros, Mucsina Tamás és Csoór J. Tibor ül be a Toyota Celica GT-Fourba. Ezen a hétvégén Maricsek Miklós csak csapatfőnökként lesz jelen.

A veszprémi futam óta Emese egy kis restauráláson ment át. Ha nem is voltak külsérelmi nyomok, megviselte a murvaautózás. A Budai Teamnek köszönhetően a hétvégén a kocsi legjobb formáját nyújthatja, hiszen felkészítették az utolsó csavarig. Az előző versenyhétvégét követően mindenki tele van reményekkel, hogy a sorozatos siker töretlen marad. "Ugyanaz az érzés fogott el megint, mint minden rallye hétvége előtt: borzasztóan várom a versenyt, hogy megint megjárassuk egy kicsit Emesét. A legutóbbi találkozás csak szép emlékeket hagyott bennünk, hiszen a tökéletes csapatmunka eredményeként vihettük haza a kategória legjobbjának járó kupát."- mondta Tomi - "Hogy is készülünk a következő versenyre? Kissé babonásan... A mi kis ’szerencse italunk’ már be van készítve, s csak arra vár, hogy elinduljon a hétvége. Az utóbbi győztes futamok előtti estéken párszor kedvenc woodoonk felé fordultunk. Azt hiszem, most sem lesz másképp, hiszen mi már csak ilyen hagyományőrzők vagyunk.” Igaz, hogy a srácoknak és a Toyotának a murva a kedvence, mégsem kell aggódni. Hiszen emlékezzünk csak vissza a salgótarjáni futamra. A nyerő trió onnan is elhozta az első díjat, és bebizonyította, hogy aszfalton is otthon vannak.

Nehéz szívvel kell hírül adnom, hogy a 42. Allianz Rallyen a Maricsek Team csapatfőnöke csak a pályán kívül vállal aktív szerepet. Maricsek Mikit most nem láthatjuk a Toyota Corolla WRC kormánya mögött. "Nehéz döntést kellett hoznunk. Sajnos a gazdasági válság hatását támogatóink és mi is érezzük. Fájó szívvel határoztuk el, hogy az következő pár versenyt kihagyjuk. Ez főként a csapat érdeke, így ezzel a kis lemondással a későbbiekben sokkal biztosabb talpakon állunk majd. Terveink szerint az év végén újra látható lesz a Corolla WRC a Maricsek - Rubóczky páros neve mellett a nevezési listán.” - nyilatkozta Miki - "Persze fáj a szívem, hiszen nagyon örültem, hogy újra a rajtvonalon állhattam. Ha a technika ördöge nem kopogtat be, több közös élményem lett volna az autóval, de ezt a keveset is borzasztóan élveztem. Sejtettem, hogy nem lesz könnyű a visszatérés ennyi idő után, mégis sikerült alábecsülnöm. Jelen pillanatban az a fontos, hogy Emese és Tomiék a legjobb formájukat hozzák, sokat dolgozunk azon, hogy így legyen. Remélem, még egy vagy két kupával többet tehet majd Tomi és Tibi a polcára."

A csapat keményen dolgozik azon a támogatókkal karöltve, hogy minél előbb kiegészüljön a Maricsek Team, és ne csak Tomiék, hanem Mikiék sikereiről is beszámolhassunk. A Mecsek Rally - a maga technikás pályáival - minden évben feladja a leckét a csapatoknak, mégis az egyik legkedveltebb helyszín a
futamok közt. Reméljük, hogy Emese a fiúkkal együtt könnyedén megoldja a házi feladatot. HAJRÁ TOMI, HAJRÁ TIBI, HAJRÁ EMESE!

Támogatóink: Elgas Kft., Pannon-Aqua'95 Zrt., Corpus Communications Kft., Interware Internet Szolgáltató Kft., Milk-Szolg Kft., RallyeShop, Auriga Trans Kft., Plazma Design Bt., Vavi Trans Kft., Zoltán Hunor Csaba, Crobo Bt., Weko Trade Bt., Reconquest Kft., Tomi-Gumi Bt., Steinberger.hu, Igol oil, VHTEmeléstechnika Kft., Vépé-19 Bt.,

Maricsek Team