Pethő a bajnokságért

Július 28.
Kedvenc és pályafutása eddigi legeredményesebb versenye az Allianz Mecsek Rali Pethő István számára, aki navigátorával, Bacigál Igorral az Országos Rali Bajnokság második helyén áll. Miután csak öt ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Hadik mögött és három pont az előnye a harmadik és a negyedik helyezett Trencsényi és Osváth előtt, Pethő mindenképpen szoros versenyre számít.

Pethő István: - Nagyon kérdéses volt számunkra a Mecsek Rali, de mivel a bajnokság második helyén állunk, úgy döntöttünk, hogy kisöpörjük a padlást, és rajthoz állunk. Sajnos, csapattársunk, Balogh Jani ezen a futamon sem tud indulni, viszont két kimaradt verseny után Szolyka Miki és Jánosa Ákos itt lesznek a VFTS-sel, úgyhogy ketten képviseljük a Dynamic Rally Teamet.

- A Mecsek Ralit nagyon szeretem, pályafutásom legjobb eredményeit mindig Veszprémben vagy itt Pécsen értem el, de ha csak egy versenyt kellene kedvencemnek választani, akkor az a Mecsek Rali lenne. Nem tudom, miért, az egész verseny nagyon bejön nekem. Esőben itt autóztunk abszolút harmadik időt az A csoportba nevezett N-es Mitsubishinkkel.

- Nagyon nagy csatára számítok. A bajnokságban Osváth és Trencsényi is csak három ponttal vannak lemaradva mögöttem, Hadik pedig öttel vezet előttem, ők biztosan mindent megtesznek majd, hogy megverjenek. Szeretnénk nagyon jól felkészülni a versenyre. Az autónk nagyon jó állapotban van, azzal nem lesz baj, mi pedig nagyon pontos itinert szeretnénk készíteni.

- Tréningezni majd csak szerdán és csütörtökön tudunk, mert (Bacigál) Igor a múlt hétvégén Pozsonyban versenyzett Csente Márióval a szlovák bajnokságban. A pályák nagy részét ismerem, csak Igornak kell megmutatnom őket, az itinerünkön pedig csak pontosítani kell. Egyedül Árpádtetőn visszafelé versenyeztem nagyon régen, ott még a VFTS előtti A6-os Zsigulis korszakban mentem, úgyhogy azt a pályát mindenképpen újra fel kell írnunk.

Az Országos Rali Bajnokság állása négy futam után*:
1. Hadik-Juhász 70, 2. Pethő-Rubóczky/Bacigál 65, 3. Trencsényi-Trencsényi és Osváth-Farnadi 62, 5. Asi-Pikó 48, 6. ifj. Tóth-Patkó 45,

*forrás: MNASZ

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, Europartner Slovákia, Halker Kft, Pannon-Aqua, International Logistic Gateway, VIV Logistics Kft, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Slovakobremze, Metrirep Kft, VPT-Group Kft. Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Antoni & Habó Tanácsadó Kft, R-Trans Kft, GMG-Car Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, Gumis Ember, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Rock Oil Kft, Nord Orient Kft, Energia-bírság.hu, Lavina Szervíz Kft, Masped Csoport, Batki Logistic Kft, Sibor 9777 Kft, Dynamic Duo, Visualia Design Stúdió, Valenite Safety, D'94 Kft, Tiszaújváros Transz Kft, Citroen Vác, Alg Logistic, CT Mix Kft, Fókusz-92 Kft, Acquisitio Kft, KDB Trans Kft, M1 Fitness, Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft. Leichtmann Kft

Dynamic Rally Team