A csúcsot célozzák meg a Mecsekben

Július 27.
Ismét egyes rajtszámmal indul a bajnokság 5. futamán a Herczig - Baranyai páros. Az 42. Allianz Ralye az egyik kedvenc versenye a Subaru Rally Team Hungary kettősének. Herczigék az idén két aszfaltos viadalon is diadalmaskodtak, és most újra ilyen útburkolatú futam következik.

 

"Nagyon szeretünk itt versenyezni, tetszenek a pályák. Amikor nem hátráltatott műszaki hiba, mindig jól teljesítettünk. Könnyen lehetett tréningezni a pályákat, mert ismétlődnek: egyik napon az egyik, másnap a másik irányban autózunk. A lehetőségeket kihasználva sokat tudtunk menni, és sokat is kellett autózni, mert az etapok meglehetősen hosszúak. Lacinak volt is egy sziporkája, azt találta mondani, hogy annyit mentünk, mint Marco Polo” - foglalja össze a tapasztalatokat Herczig Norbert.

Az olasz Aimont Racing Team azon dolgozott az elmúlt hetekben, hogy tökéletesen felkészített autót hozzon az újabb megméretésre. A Subaru Impreza WRC megújultan érkezik a Pécs környéki versenyre.

"Az autót teljesen renoválták az olaszok, gyakorlatilag alkatrészeire szedték az Imprezát. Felújították a váltót, és az aszfaltra természetesen új fékeket szereltek be, mondhatni nagy felújításon esett át a Subaru. Csütörtökön ki is próbáljuk, akkor lesz egy tesztünk" - mondja Norbi.

A bajnokságban továbbra is listavezető páros az idén eddig mindig dobogóra állhatott. Két győzelem mellett az idénynyitón a második helyen végeztek, legutóbb Veszprémben pedig a harmadik pozíciót csípték el.

"Nem vagyunk elkenődve az előző futamon történt kicsúszás miatt. Sokat tanultunk az esetből, és már a 42. Allianz Ralira koncentrálunk. Továbbra sem akarunk számolgatni vagy taktikázni. Az egyes rajtszám motivál bennünket és további töltetet ad az is, hogy a verseny névadó támogatója az Allianz Hungária idén csapatunknak is bizalmat szavazott. Szeretnénk azt a formát hozni, amit az eddigi aszfaltos futamokon mutattunk. A prognózisok szerint meleg lesz, de erre is fel vagyunk készülve. Sok abroncsot és sok folyadékot viszünk magunkkal... Gumikkal tehát ezúttal is el leszünk látva, így ezen nem múlhat a jó szereplés. Biztos, ami biztos: ismét támadni fogunk az 42. Allianz-Mecsek Ralin!”

Subaru Rally Team Hungary