Rossetti Madeirán tér vissza

Július 23.
Luca Rossettit hívja segítségül az Abarth a Rali Vinho Madeira-n, Luca a rövidre sikerült Monte után másodszor próbálhat szerencsét a Fiattal az IRC-ben.

Rossetti az idei évben az Abarthoz igazolva az olasz bajnoki cím megszerzésére összpontosít, idei IRC-s szereplése a Monte nyitógyorsaságijára korlátozódott. Visszatérését a szervezők az egyes rajtszámmal jutalmazták. Rossetti mögül Giandomenico Basso rajtolhat másodikként, aki kedves emlékeket őriz Madeira szigetéről, 2006-ban és 2007-ben nyerte a futamot, tavaly pedig a második helyen érkezett célba.

Madeira az IRC mellett a Rali Európa Bajnokság mezőnyét is vendégül látja, így kaphatta meg a hármas rajtszámot a lengyel Michal Solowow. Véget ért a Puegeot nyári szünete, az oroszlánosok kihagyták a murvás Orosz Ralit, Madeirán Meeke, Loix és Vouilloz is harcba száll. A győzelemre esélyesek és a Peugeot-sok táborát gyarapítja két helyi menő, a portugál bajnok, Bruno Magalhaes és a tavalyi futam bronzérmese Alexandre Camacho.

Nem telhet el a nyár, pihenő nélkül a Skodánál sem, az Orosz Ralin kettős győzelmet ünneplő cseh csapat kihagyja a portugál futamot és teljes erővel hazai versenyére, a Barum Ralira összpontosít. A márka szurkolói így sem maradnak Fabia nélkül, Madeirán a francia Julien Maurin képviseli a Skodát. A Protonnál még mindig egyetlen autóra és Guy Wilksre összpontosítanak, a Mitsubishinél Fernando Peres, Ricardo Moura és a korábbi portugál bajnok, Rui Madira szállíthat pontokat.

Rali Vinho Madeira nevezések

Wilks bízik a Protonban
Hanninen henger
Kihagyja az Orosz Rallyt a Peugeot és a Fiat

Lara