Hering húsz év után újra külföldön

Július 19.
A szlovák rali bajnokság negyedik fordulóján, a Bratislava Ralin áll rajthoz Hering Gyula és Kovács Attila a hétvégén. Hering az Eger Ralin megnyerte a szlovák A7-es értékelést, a bajnokság második futamát kihagyta, a Salgó-Gemer Ralin pedig adminisztrációs hiba miatt nem értékelték. Az utolsó négy szlovák futamon azonban szeretne ott lenni, és az A7-es bajnoki címért küzdeni. Ha Salgó-Gemer Rali első napját nem számítjuk, akkor egy 1988-as bulgáriai szereplés után ez lesz Hering Gyula számára az első külföldi futam.

Hering Gyula: - Kicsit ugrás lesz az ismeretlenbe ez a verseny. Az egész úgy kezdődött, hogy a tudtomon kívül beneveztek az Eger Ralin a szlovák értékelésbe is, amit megnyertünk. Gondoltam, hogy ha már van egy győzelmünk, akkor csináljuk végig a teljes szezont. A második futamon nem tudtunk rajthoz állni, a harmadik a Slagó-Gemer Rali volt, ahol neveztünk a szlovák értékelésbe, de valami oknál fogva nem értékeltek minket. Ha értékeltek volna, most vezetnénk a bajnokságot.

- A Bratislava Raliról csak annyit tudok, amennyi a kiírásban olvasható. Kedden megyünk ki, szerdán, csütörtökön tréningezzük a pályákat, pénteken gépátvétel, szombaton pedig a verseny lesz.

- Nagyon nagy kihívás lesz külföldön, idegen pályákon, ismeretlen helyen versenyezni. Ha jól emlékszem, sofőrként még nem is indultam külföldi versenyen. Az utolsó külföldi szereplésem Porth Gabi navigátoraként volt Bulgáriában.

- Az új pályák mellett új navigátorom is lesz. Spitzer Gábor nem tud eljönni erre a versenyre, ezért Kovács Attila, Kovács Józsi fia lesz a navigátorom, aki N3-ban versenyez a magyar bajnokságban. Igaz, Attila annyira nem új, mert korábban már navigált nekem.

- A kategóriánkban négyen leszünk, egy dobogós helyezéssel elégedett lennék, de természetesen a célunk a győzelem, ami azért nem lesz könnyű dolog. Rajtunk kívül még három magyar versenyző lesz kint, Hadik, Bessenyey és Baracskai. Ők már többször versenyeztek Szlovákiában, úgyhogy egy kis istápolást biztosan fogunk kéri tőlük.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.rallyba.sk/

A verseny időterve: http://www.rallyba.sk/dokumenty/CH_Rally_BA_09.pdf

A csapat együttműködő partnerei:
Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI

Hering Gyula-Spizter Gábor